Chocolate chip cookies är nog en av de absolut mest kända småkakorna i hela världen. Jag skulle ju tro att nästan alla har hört talas om det någon gång och säkert ätit det med.
Just detta receptet på chocolate chip cookies är dock helt glutenfria och med mindre mängd socker/kolhydrater då dom är anpassade till lchf.
Otroligt lättbakade kakor som passar toppen till eftermiddagsfikat. Ett lite nyttigare alternativ bara!
Recept och bild: Malin Palmgren
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda mandelmjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad.
Tillsätt ägget och vispa igen.
Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop allt till en degklump.
Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C under tiden.
Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.
Grädda i ugnen 8-10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret och låt det svalna något.
Blanda mandelmjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad.
Tillsätt ägget och vispa igen.
Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop allt till en degklump.
Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C under tiden.
Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.
Grädda i ugnen 8-10 minuter.
Ta ut och låt svalna.