Chocolate chip cookies

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

Chocolate chip cookies är nog en av de absolut mest kända småkakorna i hela världen. Jag skulle ju tro att nästan alla har hört talas…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Chocolate chip cookies | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse40 minTillagning10 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Chocolate chip cookies är nog en av de absolut mest kända småkakorna i hela världen. Jag skulle ju tro att nästan alla har hört talas om det någon gång och säkert ätit det med.

Just detta receptet på chocolate chip cookies är dock helt glutenfria och med mindre mängd socker/kolhydrater då dom är anpassade till lchf.

Otroligt lättbakade kakor som passar toppen till eftermiddagsfikat. Ett lite nyttigare alternativ bara!

Recept och bild: Malin Palmgren

 

Ingredienser

Mängd12 Portioner
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1 krm Bikarbonat
 1 tsk Vaniljpulver
 75 g Smör
 0,75 dl Sötning
 1 st Ägg
 20 g Mörk choklad

 

Gör så här:

1

Smält smöret och låt det svalna något.

2

Blanda mandelmjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad.

3

Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke.

4

Tillsätt ägget och vispa igen.

5

Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop allt till en degklump.

6

Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter.

7

Sätt ugnen på 200°C under tiden.

8

Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.

9

Grädda i ugnen 8-10 minuter.

10

Ta ut och låt svalna.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1 krm Bikarbonat
 1 tsk Vaniljpulver
 75 g Smör
 0,75 dl Sötning
 1 st Ägg
 20 g Mörk choklad

Instruktioner

1

Smält smöret och låt det svalna något.

2

Blanda mandelmjöl, bikarbonat, vaniljpulver och grovt hackad choklad.

3

Vispa ihop smör och sötning i en annan bunke.

4

Tillsätt ägget och vispa igen.

5

Tillsätt mjölblandningen och blanda ihop allt till en degklump.

6

Lägg degen på en bit plastfolie och forma den till en korv. Lägg i frysen i ca 30 minuter.

7

Sätt ugnen på 200°C under tiden.

8

Ta upp degen och skär den i 12 bitar. Rulla bitarna till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite.

9

Grädda i ugnen 8-10 minuter.

10

Ta ut och låt svalna.

Chocolate chip cookies
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/