Hoppa till innehåll
Open navigation

Choklad- och hallonkaka

3,50 av 6 röster
Sparat av: st
Choklad- och hallonkaka
Choklad- och hallonkaka, bara lyssna på det. Kan bara inte vara fel! Kombinationen av choklad och hallon är ju sen gammalt en riktigt god kombination och varför inte baka en supergod kaka med den kombon? Det här är en kaka som jag mer än gärna serverar tillsammans med lite vispad grädde, men det är inget måste för den är rätt saftig i sig ändå. Naturligt glutenfri och med mindre mängd kolhydrater. Dock inget för dig som äter strikt lchf, men det är inte mycket bakverk som passar för en strikt kost.Recept och bild: Lolas matEn annan riktig god kaka med choklad som du kan baka är dessa kärleksmums.
3,50 av 6 röster
Sparat av: st
Portioner: 8
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
  • Vispa äggen riktigt fluffiga. Det här tar tid, men behövs.
  • Smält smör och choklad.
  • Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
  • Blanda nu ner chokladblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda ihop det ordentligt. Ett tips, om du har en sikt eller en finare sil, så sikta ner de torra ingredienserna. Låt smeten stå och svälla några minuter.
  • Smörj en springform med lite smör, glöm inte kanten.
  • Häll i smeten i springformen.
  • Häll över hallonen över smeten och pressa ner lite med en sked här och där. Det ska vara en del upp på och en del som hamnar i kakan.
  • Ställ in nederst i ugnen och grädda i 20 minuter.
  • Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda cirka 20 minuter till.
  • Ta ut kakan och låt den svalna och servera sedan med lite grädde till.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg