Choklad- och hallonkaka

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 6 röster - Betygsätt

Choklad- och hallonkaka, bara lyssna på det. Kan bara inte vara fel! Kombinationen av choklad och hallon är ju sen gammalt en riktigt god kombination…

Läs mer 3 kommentarer Skriv ut
Choklad- och hallonkaka
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning40 minTotalt1 tim
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Choklad- och hallonkaka, bara lyssna på det. Kan bara inte vara fel!
Kombinationen av choklad och hallon är ju sen gammalt en riktigt god kombination och varför inte baka en supergod kaka med den kombon?
Det här är en kaka som jag mer än gärna serverar tillsammans med lite vispad grädde, men det är inget måste för den är rätt saftig i sig ändå.
Naturligt glutenfri och med mindre mängd kolhydrater.
Dock inget för dig som äter strikt lchf, men det är inte mycket bakverk som passar för en strikt kost.

Recept och bild: Lolas mat

En annan riktig god kaka med choklad som du kan baka är dessa kärleksmums.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 4 Ägg
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Kakaopulver
 2 tsk Bakpulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 4 deciliter HallonFärska eller frusna som tinat.

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).

2

Vispa äggen riktigt fluffiga. Det här tar tid, men behövs.

3

Smält smör och choklad.

4

Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.

5

Blanda nu ner chokladblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda ihop det ordentligt.
Ett tips, om du har en sikt eller en finare sil, så sikta ner de torra ingredienserna.
Låt smeten stå och svälla några minuter.

6

Smörj en springform med lite smör, glöm inte kanten.

7

Häll i smeten i springformen.

8

Häll över hallonen över smeten och pressa ner lite med en sked här och där.
Det ska vara en del upp på och en del som hamnar i kakan.

9

Ställ in nederst i ugnen och grädda i 20 minuter.

10

Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda cirka 20 minuter till.

11

Ta ut kakan och låt den svalna och servera sedan med lite grädde till.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.5 / 5. Antal röster: 6

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 1 msk Kakaopulver
 2 tsk Bakpulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
 4 deciliter HallonFärska eller frusna som tinat.

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).

2

Vispa äggen riktigt fluffiga. Det här tar tid, men behövs.

3

Smält smör och choklad.

4

Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.

5

Blanda nu ner chokladblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda ihop det ordentligt.
Ett tips, om du har en sikt eller en finare sil, så sikta ner de torra ingredienserna.
Låt smeten stå och svälla några minuter.

6

Smörj en springform med lite smör, glöm inte kanten.

7

Häll i smeten i springformen.

8

Häll över hallonen över smeten och pressa ner lite med en sked här och där.
Det ska vara en del upp på och en del som hamnar i kakan.

9

Ställ in nederst i ugnen och grädda i 20 minuter.

10

Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda cirka 20 minuter till.

11

Ta ut kakan och låt den svalna och servera sedan med lite grädde till.

Choklad- och hallonkaka
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Undrar också om grädden skulle vara i kakan. Står inget om det i instruktionerna. Gjorde kakan därför utan grädde i. Blev mycket torr och tråkig. Jag följde anvisningen för tiden i ugnen….

  • Profilbild för Marianne Hallbäck
    Marianne Hallbäck says:

    Gjorde denna fantastiskt mumsiga kaka, mycket uppskattad av mina gäster. MEN då hade jag, förutom receptet, tillsatt en dl stevia, annars hade vi nog inte gillat den så mycket!

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida