Choklad- och hallonkaka
Choklad- och hallonkaka, bara lyssna på det. Kan bara inte vara
fel!
Kombinationen av choklad och hallon är ju sen gammalt en riktigt
god kombination och varför inte baka en supergod kaka med den
kombon?
Det här är en kaka som jag mer än gärna serverar tillsammans med
lite vispad grädde, men det är inget måste för den är rätt
saftig i sig ändå.
Naturligt glutenfri och med mindre mängd kolhydrater.
Dock inget för dig som äter strikt lchf, men det är inte mycket
bakverk som passar för en strikt kost.
Recept och bild: Lolas mat
En annan riktig god kaka med choklad som du kan baka är dessa kärleksmums.
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 dl Mandelmjöl
- 1 msk Fiberhusk
- 1 msk Kakaopulver
- 2 tsk Bakpulver
- 100 g Smör
- 1 dl Grädde
- 100 g Mörk choklad
- 4 dl Hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
- Vispa äggen riktigt fluffiga. Det här tar tid, men behövs.
- Smält smör och choklad.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
- Blanda nu ner chokladblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda ihop det ordentligt. Ett tips, om du har en sikt eller en finare sil, så sikta ner de torra ingredienserna. Låt smeten stå och svälla några minuter.
- Smörj en springform med lite smör, glöm inte kanten.
- Häll i smeten i springformen.
- Häll över hallonen över smeten och pressa ner lite med en sked här och där. Det ska vara en del upp på och en del som hamnar i kakan.
- Ställ in nederst i ugnen och grädda i 20 minuter.
- Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda cirka 20 minuter till.
- Ta ut kakan och låt den svalna och servera sedan med lite grädde till.