Choklad- och hallonkaka, bara lyssna på det. Kan bara inte vara fel!
Kombinationen av choklad och hallon är ju sen gammalt en riktigt god kombination och varför inte baka en supergod kaka med den kombon?
Det här är en kaka som jag mer än gärna serverar tillsammans med lite vispad grädde, men det är inget måste för den är rätt saftig i sig ändå.
Naturligt glutenfri och med mindre mängd kolhydrater.
Dock inget för dig som äter strikt lchf, men det är inte mycket bakverk som passar för en strikt kost.
Recept och bild: Lolas mat
En annan riktig god kaka med choklad som du kan baka är dessa kärleksmums.
Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
Vispa äggen riktigt fluffiga. Det här tar tid, men behövs.
Smält smör och choklad.
Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
Blanda nu ner chokladblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda ihop det ordentligt.
Ett tips, om du har en sikt eller en finare sil, så sikta ner de torra ingredienserna.
Låt smeten stå och svälla några minuter.
Smörj en springform med lite smör, glöm inte kanten.
Häll i smeten i springformen.
Häll över hallonen över smeten och pressa ner lite med en sked här och där.
Det ska vara en del upp på och en del som hamnar i kakan.
Ställ in nederst i ugnen och grädda i 20 minuter.
Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda cirka 20 minuter till.
Ta ut kakan och låt den svalna och servera sedan med lite grädde till.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader (över/undervärme).
Vispa äggen riktigt fluffiga. Det här tar tid, men behövs.
Smält smör och choklad.
Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke.
Blanda nu ner chokladblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet. Blanda ihop det ordentligt.
Ett tips, om du har en sikt eller en finare sil, så sikta ner de torra ingredienserna.
Låt smeten stå och svälla några minuter.
Smörj en springform med lite smör, glöm inte kanten.
Häll i smeten i springformen.
Häll över hallonen över smeten och pressa ner lite med en sked här och där.
Det ska vara en del upp på och en del som hamnar i kakan.
Ställ in nederst i ugnen och grädda i 20 minuter.
Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda cirka 20 minuter till.
Ta ut kakan och låt den svalna och servera sedan med lite grädde till.
Catharina says:
Ops kakan är i ugnen, stod visst 1 dl grädde , skulle den vart i smeten? Står inget om det i beskrivningen
Sara says:
Undrar också om grädden skulle vara i kakan. Står inget om det i instruktionerna. Gjorde kakan därför utan grädde i. Blev mycket torr och tråkig. Jag följde anvisningen för tiden i ugnen….
Marianne Hallbäck says:
Gjorde denna fantastiskt mumsiga kaka, mycket uppskattad av mina gäster. MEN då hade jag, förutom receptet, tillsatt en dl stevia, annars hade vi nog inte gillat den så mycket!