Chokladbollspizza är barnens absoluta favoritfika. Vissa av deras kompisar frågar efter denna varje gång de kommer på besök.
Det är en chokladbollssmet, nötkräm och bär.
Det går såklart att lägga på det du har hemma eller är sugen på, låt fantasin flöda.
Jag har en gammal pizzakartong att lägga den i för att göra känslan extra speciell.
Nötkrämen räcker till mer än en pizza. Den passar att ha på macka till lördagsfrukosten också.
Chokladbollspizzan räcker till cirka 6-8 personer.
För mer inspiration kika gärna in på min Instagram lowcarbvarjedag
Eller bloggen lowcarbvarjedag.blogspot.com
Blanda ihop alla ingredienser till smeten. Jag använder en matberedare för att få det ordentligt blandat. Men det går bra att göra med elvisp eller för hand också.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till önskad form.
Rosta nötterna I ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Passa noga så de inte bränns.
Lått nötterna svalna och lägg de i en plastpåse. Rulla omkring nötterna I påsen så att skalen lossnar. Häll över I ett durkslag och skaka lite så alla skalen ramlar bort.
Mixa nötterna I matberedare eller mixer till ett smör. Detta kan ta några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en smet.
Häll upp i en glasburk och förvara de som blir över I kylen.
Bred på nötkrämen på pizzabotten. Ställ in i kylen minst 1 timme. Gärna längre.
Lägg på toppingen precis innan servering.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda ihop alla ingredienser till smeten. Jag använder en matberedare för att få det ordentligt blandat. Men det går bra att göra med elvisp eller för hand också.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper till önskad form.
Rosta nötterna I ugnen på 200 grader i ca 7 minuter. Passa noga så de inte bränns.
Lått nötterna svalna och lägg de i en plastpåse. Rulla omkring nötterna I påsen så att skalen lossnar. Häll över I ett durkslag och skaka lite så alla skalen ramlar bort.
Mixa nötterna I matberedare eller mixer till ett smör. Detta kan ta några minuter.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en smet.
Häll upp i en glasburk och förvara de som blir över I kylen.
Bred på nötkrämen på pizzabotten. Ställ in i kylen minst 1 timme. Gärna längre.
Lägg på toppingen precis innan servering.