Chokladdoppade romkulor

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Här är lite julgodis som passar för de som är vuxna då de innehåller lite alkohol. Chokladdoppade rombollar är ju bara fantastiskt goda. Använd en…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Chokladdoppade romkulor
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning2 minTotalt12 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Här är lite julgodis som passar för de som är vuxna då de innehåller lite alkohol. Chokladdoppade rombollar är ju bara fantastiskt goda.
Använd en rom som inte innehåller så mycket socker, det går att få fram den informationen på systembolagets hemsida.

Recept och bild: Sockertjocken

 

Ingredienser

Mängd20 Portioner
 20 st Hela mandlar
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Mörk rom
 1 msk Äggvita

 

Gör så här:

1

Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.

2

Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.

3

Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.

4

Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.

5

Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.

6

Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 20 st Hela mandlar
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Mörk rom
 1 msk Äggvita

Instruktioner

1

Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.

2

Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.

3

Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.

4

Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.

5

Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.

6

Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.

Chokladdoppade romkulor
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida