Här är lite julgodis som passar för de som är vuxna då de innehåller lite alkohol. Chokladdoppade rombollar är ju bara fantastiskt goda.
Använd en rom som inte innehåller så mycket socker, det går att få fram den informationen på systembolagets hemsida.
Recept och bild: Sockertjocken
Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.
Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.
Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.
Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.
Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.
Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.
Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.
Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.
Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.
Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.
Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.