Chokladdoppade romkulor

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 1 röster - Betygsätt

Här är lite julgodis som passar för de som är vuxna då de innehåller lite alkohol. Chokladdoppade rombollar är ju bara fantastiskt goda. Använd en…

Läs mer 0 kommentarer
Chokladdoppade romkulor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning2 minTotalt12 min

Beskrivning - Information

Här är lite julgodis som passar för de som är vuxna då de innehåller lite alkohol. Chokladdoppade rombollar är ju bara fantastiskt goda.
Använd en rom som inte innehåller så mycket socker, det går att få fram den informationen på systembolagets hemsida.

Recept och bild: Sockertjocken

Ingredienser

Mängd20 Portioner
 20 st Hela mandlar
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Mörk rom
 1 msk SötningT ex sukrin, sötströ eller annan motsvarande sötning
 1 msk Äggvita
 50 g Mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:

1

Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.

2

Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.

3

Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.

4

Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.

5

Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.

6

Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 20 st Hela mandlar
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1,50 msk Mörk rom
 1 msk SötningT ex sukrin, sötströ eller annan motsvarande sötning
 1 msk Äggvita
 50 g Mörk choklad (minst 70%)

Instruktioner

1

Rosta mandlarna i en stekpanna eller i ugnen. Se upp så du inte bränner de.

2

Blanda mandelmjöl med rom, sötning och äggvita till en fast smet.

3

Rulla ut en lång rulle som du sedan delar i 20 lika stora bitar.

4

Tryck in en mandel i varje bit och rulla ihop till jämna bollar.

5

Lägg kulorna på en tallrik och ställ in i frysen cirka 30 minuter så att massan får sätta sig.

6

Smält chokladen, gärna i vattenbad och doppa kulorna i chokladen.
Lägg upp på en tallrik som du lagt lite bakplåtspapper på och ställ in i kylen sedan.

Chokladdoppade romkulor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida