Chokladfondant... kan man verkligen göra det lchf-vänligt?
Jajjemän! Det funkar absolut att göra och det är inte alls svårt heller.
Detta receptet är inte bara för dig som äter lchf, det är ett helt glutenfritt recept med som är perfekt för dig som vill minska ner på kolhydraterna.
Något man måste tänka på gällande ett sånt här recept, det är att man nästan måste provbaka det själv ett par gånger för att alla ugnar är på olika sätt. Bara för att min ugn funkar på ett sätt, så betyder inte det att tiden som är angiven gäller helt och hållet för din ugn. Så, innan du ska bjuda blivande svärmor, eller din blivande partner på dessa chokladfondanter så är det bra att testa någon gång först.
Vill du inte ge dig på att göra chokladfondant, men ändå vill få till en enkel och god chokladkaka så kan du testa på att göra mina goda kärleksmums istället som du kan servera med bär och grädde.
Ett annat tips om det ska vara mer efterrättsbetonat är att göra en god chokladmousse.
Recept och bild: Martina Engdahl
Smält smöret.
Hacka chokladen och tillsätt den i smöret:
Ta bort kastrullen från plattan och rör runt tills chokladen har smält.
Tillsätt en nypa salt.
Vispa ägg + äggulor krämiga och luftiga.
Rör ner chokladblandningen i äggen och ös upp i små smorda ugnsfasta formar.
In i mitten av ugnen, på ca 200 grader i ca 5-7 minuter.
Ta ut och servera direkt med lite färska bär och vispad grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält smöret.
Hacka chokladen och tillsätt den i smöret:
Ta bort kastrullen från plattan och rör runt tills chokladen har smält.
Tillsätt en nypa salt.
Vispa ägg + äggulor krämiga och luftiga.
Rör ner chokladblandningen i äggen och ös upp i små smorda ugnsfasta formar.
In i mitten av ugnen, på ca 200 grader i ca 5-7 minuter.
Ta ut och servera direkt med lite färska bär och vispad grädde.