Chokladfudge

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 13 röster - Betygsätt

Till julen tycker jag att fudge av olika slag är ett måste och framförallt chokladfudge. Detta är ett recept som är otroligt enkelt och gott,…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Chokladfudge
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning25 minTotalt30 min

Beskrivning - Information

Till julen tycker jag att fudge av olika slag är ett måste och framförallt chokladfudge. Detta är ett recept som är otroligt enkelt och gott, som dessutom inte innehåller någon sötning alls förutom det socker som finns i chokladen, så mängden kolhydrater varierar beroende på vilken choklad du väljer.
Du kan med fördel göra dessa i god tid innan jul och frysa in, de tinar snabbt i rumstemperatur.
Gillar du lakrits så kan du även testa att göra en ren lakritsfudge.

Ingredienser

Mängd20 Portioner
 5 dl grädde
 100 g smör
 80 g mörk choklad (minst 70%)

Gör så här:

1

Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.

2

Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.

3

Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.

4

Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.

5

Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.

6

Pudra lite kakaopulver över.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.2 / 5. Antal röster: 13

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 dl grädde
 100 g smör
 80 g mörk choklad (minst 70%)

Instruktioner

1

Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.

2

Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.

3

Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.

4

Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15x15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.

5

Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.

6

Pudra lite kakaopulver över.

Chokladfudge

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida