Dessa chokladfyllda hallonen är ju bara så himla smart om man är sugen på något gott att unna isg.
När det är sommar och man kan plocka eller köpa fina färska hallon, då kan man förvandla dom från bär till ett lite nyttigare godis.
Tipset och bilden kommer från Charlotta Fält som jag snappade upp på Facebook.
Ett somrigt och lyxigt "godis" som jag tycker att man kan unna sig någon gång ibland.
Men, var på din vakt, det är lätt att överäta och kolhydraterna drar iväg rätt snabbt.
Smält chokladen, helst i ett vattenbad, men det funkar även i mikron om du vill det.
Blanda ner grädden. Börja med en matsked. Vill du ha mer åt chokladkrämshållet så kan du öka på mängden grädde.
Ta en spritspåse och gör ett litet litet hål i den och fyll på med den smälta chokladen.
Fyll varje hallon med lite choklad och ställ den så att chokladen inte kan rinna ut, dvs med hålet uppåt.
Ställ in alla hallon i kylen tills det att chokladen har stelnat. Sen är det bara att mumsa på lite goda munsbitar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Smält chokladen, helst i ett vattenbad, men det funkar även i mikron om du vill det.
Blanda ner grädden. Börja med en matsked. Vill du ha mer åt chokladkrämshållet så kan du öka på mängden grädde.
Ta en spritspåse och gör ett litet litet hål i den och fyll på med den smälta chokladen.
Fyll varje hallon med lite choklad och ställ den så att chokladen inte kan rinna ut, dvs med hålet uppåt.
Ställ in alla hallon i kylen tills det att chokladen har stelnat. Sen är det bara att mumsa på lite goda munsbitar.