Chokladgrottor

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Dessa chokladgrottor är helt fantastiskt goda med en liten touche av kanel i degen och ett "hjärta" i form av hasselnöt som sedan får bada…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Chokladgrottor
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning15 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Dessa chokladgrottor är helt fantastiskt goda med en liten touche av kanel i degen och ett "hjärta" i form av hasselnöt som sedan får bada i lite mörk choklad.

Inspirationen av dessa fick jag när jag gjorde mina hallongrottor för ett tag sen, men jag ville skapa en variant med choklad istället.

Slutresultatet blev dessa fantastiska chokladgrottorna som är helt perfekta för oss som äter lchf eller keto och faktiskt vill ha en god kaka till kaffet.

Om du inte tycker om hasselnötter eller inte tål just dessa, så kan du ju självklart använda någon annan typ av nötter, t ex valnötter, pekannötter eller kanske mandel.

ANNONS

Ingredienser

Mängd15 Portioner
Kakdegen
 100 g Rumstempererat smör
 1 krm Vaniljpulver
 1 tsk Kanel, malen
 3 deciliter Mandelmjöl
 4 msk Kokosmjöl
 0,50 tsk Bakpulver
 2 krm Xantangummi
 1 Äggvita
 1 nypa Salt
Fyllningen
 35 g Mörk choklad (minst 70%)Jag använde mig av 85%.
 10 g KokosfettJag använde smaklös, men tycker du om kokos funkar vanlig lika bra.
 Flingsalt
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 160 grader (varmluft, 175 grader på vanlig värme).

2

Vispa ihop smör, socker, kanel och vaniljpulver riktigt poröst.

3

Blanda ihop dom övriga torra ingredienserna i en egen skål.

4

Tillsätt äggvitan i smöret och vispa ihop.

5

Vispa ner mjölblandningen i smöret och blanda ihop till en jämn och fin deg.

6

Dela upp degen i 15 lika stora bitar och rulla dom till bollar.
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på.

Chokladgrottor

7

Tryck sen till dom med tummen så att dom får en liten grop i mitten till nöten och chokladen.

Chokladgrottor

8

Lägg en nöt i varje hål.

Chokladgrottor

Chokladen
9

Smält choklad och kokosolja tillsammans i antingen vattenbad eller i mikron.
Du ska få en rinnande jämn chokladsås.

10

Häll chokladen över nötterna så att gropen nästan täcks helt. Det är bra om det inte är helt överfullt, utan att det finns lite plats för expansion.

11

Strö på lite flingsalt över varje chokladgrop.

Chokladgrottor

Gräddning
12

Ställ in kakorna i ugnen och grädda do i cirka 15 minuter.
Om du kör på varmluft, se till att vända på kakorna efter cirka halva tiden.

13

Ta ut kakorna när do fått fin gyllene färg och låt do svalna på plåten.
De kommer vara riktigt mjuka när du tar ut dom, men dom stelnar till sen när dom får svalna.

14

När kakorna har svalnat så kan du provsmaka någon kaka och resten kan du frysa in så att du har färdigt att bjuda på om du får oväntat besök.

Chokladgrottor

Trevlig lchf-fika! 🙂

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakdegen
 100 g Rumstempererat smör
 1 krm Vaniljpulver
 1 tsk Kanel, malen
 3 deciliter Mandelmjöl
 4 msk Kokosmjöl
 0,50 tsk Bakpulver
 2 krm Xantangummi
 1 Äggvita
 1 nypa Salt
Fyllningen
 35 g Mörk choklad (minst 70%)Jag använde mig av 85%.
 10 g KokosfettJag använde smaklös, men tycker du om kokos funkar vanlig lika bra.
 Flingsalt

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 160 grader (varmluft, 175 grader på vanlig värme).

2

Vispa ihop smör, socker, kanel och vaniljpulver riktigt poröst.

3

Blanda ihop dom övriga torra ingredienserna i en egen skål.

4

Tillsätt äggvitan i smöret och vispa ihop.

5

Vispa ner mjölblandningen i smöret och blanda ihop till en jämn och fin deg.

6

Dela upp degen i 15 lika stora bitar och rulla dom till bollar.
Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på.

Chokladgrottor

7

Tryck sen till dom med tummen så att dom får en liten grop i mitten till nöten och chokladen.

Chokladgrottor

8

Lägg en nöt i varje hål.

Chokladgrottor

Chokladen
9

Smält choklad och kokosolja tillsammans i antingen vattenbad eller i mikron.
Du ska få en rinnande jämn chokladsås.

10

Häll chokladen över nötterna så att gropen nästan täcks helt. Det är bra om det inte är helt överfullt, utan att det finns lite plats för expansion.

11

Strö på lite flingsalt över varje chokladgrop.

Chokladgrottor

Gräddning
12

Ställ in kakorna i ugnen och grädda do i cirka 15 minuter.
Om du kör på varmluft, se till att vända på kakorna efter cirka halva tiden.

13

Ta ut kakorna när do fått fin gyllene färg och låt do svalna på plåten.
De kommer vara riktigt mjuka när du tar ut dom, men dom stelnar till sen när dom får svalna.

14

När kakorna har svalnat så kan du provsmaka någon kaka och resten kan du frysa in så att du har färdigt att bjuda på om du får oväntat besök.

Chokladgrottor

Trevlig lchf-fika! 🙂
Chokladgrottor

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida