Chokladkaka a’la Varenne

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En superenkel chokladkaka som har fått namnet Chokladkaka a'la Varenne. Den innehåller inte fler än 4 ingredienser, fem om du vill använda lite sötning och…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Chokladkaka a’la Varenne
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning1 timTotalt1 tim 10 min

Beskrivning - Information

En superenkel chokladkaka som har fått namnet Chokladkaka a'la Varenne.
Den innehåller inte fler än 4 ingredienser, fem om du vill använda lite sötning och blir otroligt mäktig, så man behöver inte äta så mycket av den heller.
Servera gärna med lite vispad grädde och några hallon.

Det här är en kaka som man kan diskutera huruvida den är lchf eller inte, för hela kakan innehåller rätt mycket kolhydrater om du använder 70% choklad.
Det du kan göra för att minska ner på mängden kolhydrater är att använda en sockerfri choklad, eller en mörkare choklad.
Tanken är dock inte att man ska trycka i sig några stora bitar, utan en ganska så lite bit. En helt sats kanske kan räcka till iallafall 10 portioner, kanske 14-16 beroende på storlek. DÅ blir det inte supermycket kolhydrater ändå.

Recept och bild: Raringens lchf

ANNONS

Ingredienser

Mängd10 Portioner
 1 dl Starkt kaffe
 250 g Smör
 4 Ägg
ANNONS

Gör så här:

1

Sätt igång ugnen på 175 grader (över/under).
Klä en springform (20-25 cm) med bakplåtspapper.

2

Häll kaffet och ev. sötning i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar som du sakta låter smälta ner i kaffet, under omrörning. Kör på låg värme.
Tillsätt smöret klickvis och rör om hela tiden. Om du värmer för snabbt så kan det skära sig.

3

När allt smält och är blandat till en jämn och fin smet, så drar du kastrullen från plattan.

4

Vispa upp äggen lite lätt och blanda ner de i chokladblandningen.
Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen.

Grädde i mitten av ugnen i cirka 60 minuter.
Den kommer vara lite lös fortfarande.

5

Ta ut kakan, låt den svalna och ställ den i kylen sen så den får stelna till ordentligt.

Ta ut, skär i bitar och servera.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 dl Starkt kaffe
 250 g Smör
 4 Ägg

Instruktioner

1

Sätt igång ugnen på 175 grader (över/under).
Klä en springform (20-25 cm) med bakplåtspapper.

2

Häll kaffet och ev. sötning i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar som du sakta låter smälta ner i kaffet, under omrörning. Kör på låg värme.
Tillsätt smöret klickvis och rör om hela tiden. Om du värmer för snabbt så kan det skära sig.

3

När allt smält och är blandat till en jämn och fin smet, så drar du kastrullen från plattan.

4

Vispa upp äggen lite lätt och blanda ner de i chokladblandningen.
Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen.

Grädde i mitten av ugnen i cirka 60 minuter.
Den kommer vara lite lös fortfarande.

5

Ta ut kakan, låt den svalna och ställ den i kylen sen så den får stelna till ordentligt.

Ta ut, skär i bitar och servera.

Chokladkaka a'la Varenne

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida