Chokladkaka med glasyr

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Ibland är suget efter något sött extra påtaglig, då fungerar denna väldigt bra att äta. Man vill bara ha en litet bit och sen är…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
Chokladkaka med glasyr
ANNONS
cooked_user_7892SkapareWendaliaFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Ibland är suget efter något sött extra påtaglig, då fungerar denna väldigt bra att äta. Man vill bara ha en litet bit och sen är det bra. Perfekt att frysa ner och ta upp för tina när det behövs. En väldigt lättbakad och god chokladkaka med glasyr som passar fint för dig som äter LCHF eller keto.

 

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Chokladkaka
 6 st Ägg
 100 g Smör (smält)
 0,50 dl Kakao
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
Glasyr
 200 g Philadelphiaost
 0,50 dl Sukrin melisEller annan motsvarande sötning
 25 g Smör (rumstempererat)
 0,50 tsk Vaniljpulver

 

Gör så här:

Chokladkaka
1

Sätt på ugnen på 175 grader.

2

Vispa ihop ägg och sötning.
Blanda i smöret.
Vispa ner alla andra ingredienser.

3

Häll i en form ca 20x20 cm som är smord med smör och pofiber.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den inte är kladdig längre.
Låt kallna.

Glasyr
4

Vispa ihop alla ingredienser.

5

Fördela glasyren jämnt på chokladkakan.

Låt stå i kylen ett tag om man vill ha en lite hårdare yta på glasyren.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Chokladkaka
 6 st Ägg
 100 g Smör (smält)
 0,50 dl Kakao
 1 dl Kokosmjöl
 0,50 dl Pofiber
 2 tsk Bakpulver
Glasyr
 200 g Philadelphiaost
 0,50 dl Sukrin melisEller annan motsvarande sötning
 25 g Smör (rumstempererat)
 0,50 tsk Vaniljpulver

Instruktioner

Chokladkaka
1

Sätt på ugnen på 175 grader.

2

Vispa ihop ägg och sötning.
Blanda i smöret.
Vispa ner alla andra ingredienser.

3

Häll i en form ca 20x20 cm som är smord med smör och pofiber.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min eller tills den inte är kladdig längre.
Låt kallna.

Glasyr
4

Vispa ihop alla ingredienser.

5

Fördela glasyren jämnt på chokladkakan.

Låt stå i kylen ett tag om man vill ha en lite hårdare yta på glasyren.

Chokladkaka med glasyr

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida