En riktigt god chokladkaka som utvecklade med start i 56 kilos kladdkaka. Jag tycker att den inte riktigt funkar som kladdkaka, utan den är bättre om den blir genombakad. Sen ville jag ha lite crunch, och därför tillsatte jag nötter. Välj nötter som du tycker om. Jag har skrivit att den här kakan räcker till 8 personer, men i verkligheten så räcker den till fler än så. Det blir en rejäl och mäktig kaka det här.
Börja med att smälta smör och choklad sakta i ett vattenbad (ställ en glasskål över en kastrull med kokande vatten).
Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ riktigt fluffigt. Använd en elvisp och vispa hellre lite längre. Ju mer vispat, desto bättre.
Hacka nötterna grovt och rosta dem snabbt i en panna. Akta så att du inte bränner vid dem bara.
Rör i chokladen och smöret så att allt blandas. Häll ner det i äggsmeten, slå på rommen och vispa några minuter till. Blanda ner de rostade nötterna.
Häll upp smeten i en springform. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 9 minuter.
Ta ut kakan och ställ den kallt. Låt den gärna stå över natten till nästa dag.
Plocka fram kakan en timme innan den skall serveras och lägg upp den på tallrik med lite vispad grädde och färska bär.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att smälta smör och choklad sakta i ett vattenbad (ställ en glasskål över en kastrull med kokande vatten).
Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ riktigt fluffigt. Använd en elvisp och vispa hellre lite längre. Ju mer vispat, desto bättre.
Hacka nötterna grovt och rosta dem snabbt i en panna. Akta så att du inte bränner vid dem bara.
Rör i chokladen och smöret så att allt blandas. Häll ner det i äggsmeten, slå på rommen och vispa några minuter till. Blanda ner de rostade nötterna.
Häll upp smeten i en springform. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 9 minuter.
Ta ut kakan och ställ den kallt. Låt den gärna stå över natten till nästa dag.
Plocka fram kakan en timme innan den skall serveras och lägg upp den på tallrik med lite vispad grädde och färska bär.
Tina says:
Går denna att frysa?