Chokladkaka med nötter
0
Innehåll
En riktigt god chokladkaka som utvecklade med start i 56 kilos kladdkaka. Jag tycker att den inte riktigt funkar som kladdkaka, utan den är bättre om den blir genombakad. Sen ville jag ha lite crunch, och därför tillsatte jag nötter. Välj nötter som du tycker om. Jag har skrivit att den här kakan räcker till 8 personer, men i verkligheten så räcker den till fler än så. Det blir en rejäl och mäktig kaka det här.
Total tid: 29 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
- 4 st ägg
- 0,5 dl Sötning
- 200 g Choklad (86%)
- 200 g Smör (Normalsaltat)
- 2 msk Rom
- 30 g Hasselnötter (hela)
- 30 g Macadamianötter
- 70 g Valnötter
- 2 floz Vaniljpulver
Instruktioner
- Börja med att smälta smör och choklad sakta i ett vattenbad (ställ en glasskål över en kastrull med kokande vatten).
- Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ riktigt fluffigt. Använd en elvisp och vispa hellre lite längre. Ju mer vispat, desto bättre.
- Hacka nötterna grovt och rosta dem snabbt i en panna. Akta så att du inte bränner vid dem bara.
- Rör i chokladen och smöret så att allt blandas. Häll ner det i äggsmeten, slå på rommen och vispa några minuter till. Blanda ner de rostade nötterna.
- Häll upp smeten i en springform. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 9 minuter.
- Ta ut kakan och ställ den kallt. Låt den gärna stå över natten till nästa dag.
- Plocka fram kakan en timme innan den skall serveras och lägg upp den på tallrik med lite vispad grädde och färska bär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!