Chokladkaka med nötter

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

En riktigt god chokladkaka som utvecklade med start i 56 kilos kladdkaka. Jag tycker att den inte riktigt funkar som kladdkaka, utan den är bättre…

Läs mer 1 kommentarer
Chokladkaka med nötter
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning9 minTotalt29 min

Beskrivning - Information

En riktigt god chokladkaka som utvecklade med start i 56 kilos kladdkaka. Jag tycker att den inte riktigt funkar som kladdkaka, utan den är bättre om den blir genombakad. Sen ville jag ha lite crunch, och därför tillsatte jag nötter. Välj nötter som du tycker om. Jag har skrivit att den här kakan räcker till 8 personer, men i verkligheten så räcker den till fler än så. Det blir en rejäl och mäktig kaka det här.

Ingredienser

Mängd8 Portioner
 4 Ägg
 200 g Choklad (86%)
 2 msk Rom
 30 g Hasselnötter (hela)
 30 g Macadamianötter
 70 g Valnötter

Gör så här:

1

Börja med att smälta smör och choklad sakta i ett vattenbad (ställ en glasskål över en kastrull med kokande vatten).

2

Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ riktigt fluffigt. Använd en elvisp och vispa hellre lite längre. Ju mer vispat, desto bättre.

3

Hacka nötterna grovt och rosta dem snabbt i en panna. Akta så att du inte bränner vid dem bara.

4

Rör i chokladen och smöret så att allt blandas. Häll ner det i äggsmeten, slå på rommen och vispa några minuter till. Blanda ner de rostade nötterna.

5

Häll upp smeten i en springform. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 9 minuter.

6

Ta ut kakan och ställ den kallt. Låt den gärna stå över natten till nästa dag.

7

Plocka fram kakan en timme innan den skall serveras och lägg upp den på tallrik med lite vispad grädde och färska bär.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 4 Ägg
 200 g Choklad (86%)
 2 msk Rom
 30 g Hasselnötter (hela)
 30 g Macadamianötter
 70 g Valnötter

Instruktioner

1

Börja med att smälta smör och choklad sakta i ett vattenbad (ställ en glasskål över en kastrull med kokande vatten).

2

Vispa ägg, vaniljpulver och sötströ riktigt fluffigt. Använd en elvisp och vispa hellre lite längre. Ju mer vispat, desto bättre.

3

Hacka nötterna grovt och rosta dem snabbt i en panna. Akta så att du inte bränner vid dem bara.

4

Rör i chokladen och smöret så att allt blandas. Häll ner det i äggsmeten, slå på rommen och vispa några minuter till. Blanda ner de rostade nötterna.

5

Häll upp smeten i en springform. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 9 minuter.

6

Ta ut kakan och ställ den kallt. Låt den gärna stå över natten till nästa dag.

7

Plocka fram kakan en timme innan den skall serveras och lägg upp den på tallrik med lite vispad grädde och färska bär.

Chokladkaka med nötter

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida