Chokladsås/Chokladkräm

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 2 röster - Betygsätt

Här kommer ett smarrigt recept på en chokladsås/chokladkräm. Fantastiskt god att ha till efterrätter, pålägg på rostat lchfbröd eller som frosting på en lchfvänlig kaka.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Chokladkräm
ANNONS
cooked user 9036SkapareLchf MorsanFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Här kommer ett smarrigt recept på en chokladsås/chokladkräm.
Fantastiskt god att ha till efterrätter, pålägg på rostat lchfbröd eller som frosting på en lchfvänlig kaka.
Den är krämig och len i konsistensen.
Receptet ger dig ca 3 dl färdig chokladkräm.
Rinnig när den precis är färdiggjord eller uppvärmd som passar fint till tex lchf-vänlig glass.
Ställer man in den i kylen så stelnar den likt en chokladganache efter ca 1 timme, men är fortfarande krämig och len så man lätt kan ta med sked eller kniv.

ca 7g kolhydrater per 100g chokladkräm = 1dl
ca 1g kolhydrater per matsked chokladkräm

Förvaras i kylen med förslutbart lock, och håller med all säkerhet i en vecka, sedan får man hålla koll.
Går att få till sås igen med hjälp av svagaste värmen på spisen i en kastrull under omrörning.

För fler härliga tips eller smarriga recept, besök gärna mitt Instagramkonto.
@lchf_morsan

Kategori

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
Ingredienser
 1,50 deciliter Grädde 40%
 30 g Smör
 1 msk Kokosolja
 2 st Äggulor (M/L)
 2 tsk Sötning

 

Gör så här:

Gör så här
1

Börja med att ta fram alla ingredienser du behöver till chokladkrämen.

Chokladkräm

2

Koka snabbt upp grädden i en kastrull på spisen.

Chokladkräm

3

Dra kastrullen åt sidan och stäng av plattan.

4

Lägg ner smöret, kokosoljan, sötning och chokladen i kastrullen med den varma grädden och rör sakta med en handvisp.

5

När smöret och chokladen har smällt samman med grädden så häller du ner de två äggulorna och fortsätter röra tills du ser att konsistensen blir krämig.

Chokladkräm

6

Chokladkrämen är nu klar!

7

Nu ska du välja om du ska använda chokladsåsen direkt eller så häller du över chokladsåsen till en glasbehållare med lock och ställer in i kylen.

8

Det tar ca 30min -1 timme i kylen innan chokladsåsen blivit till en fastare chokladkräm. (beroende på storlek på behållare)

9

Lycka till, hoppas det smakar!

Chokladkräm

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Ingredienser
 1,50 deciliter Grädde 40%
 30 g Smör
 1 msk Kokosolja
 2 st Äggulor (M/L)
 2 tsk Sötning

Instruktioner

Gör så här
1

Börja med att ta fram alla ingredienser du behöver till chokladkrämen.

Chokladkräm

2

Koka snabbt upp grädden i en kastrull på spisen.

Chokladkräm

3

Dra kastrullen åt sidan och stäng av plattan.

4

Lägg ner smöret, kokosoljan, sötning och chokladen i kastrullen med den varma grädden och rör sakta med en handvisp.

5

När smöret och chokladen har smällt samman med grädden så häller du ner de två äggulorna och fortsätter röra tills du ser att konsistensen blir krämig.

Chokladkräm

6

Chokladkrämen är nu klar!

7

Nu ska du välja om du ska använda chokladsåsen direkt eller så häller du över chokladsåsen till en glasbehållare med lock och ställer in i kylen.

8

Det tar ca 30min -1 timme i kylen innan chokladsåsen blivit till en fastare chokladkräm. (beroende på storlek på behållare)

9

Lycka till, hoppas det smakar!

Chokladkräm

Chokladsås/Chokladkräm
Profilbild för Lchf Morsan

Recept av: lchf morsan

Erika Pettersson [35år] Fyrbarnsmamma som brinner för att inspirera andra inom matlagning och bakning. Utbildad kock och en kreativ mångsysslare. Lagar och äter lchf & keto.

Visa alla recept från lchf morsan Hemsida https://www.instagram.com/lchf_morsan

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida