Chokladsås/Chokladkräm
Här kommer ett smarrigt recept på en chokladsås/chokladkräm.
Fantastiskt god att ha till efterrätter, pålägg på rostat lchfbröd eller som frosting på en lchfvänlig kaka.
Den är krämig och len i konsistensen.
Receptet ger dig ca 3 dl färdig chokladkräm.
Rinnig när den precis är färdiggjord eller uppvärmd som passar fint till tex lchf-vänlig glass.
Ställer man in den i kylen så stelnar den likt en chokladganache efter ca 1 timme, men är fortfarande krämig och len så man lätt kan ta med sked eller kniv.
ca 7g kolhydrater per 100g chokladkräm = 1dl
ca 1g kolhydrater per matsked chokladkräm
Förvaras i kylen med förslutbart lock, och håller med all säkerhet i en vecka, sedan får man hålla koll.
Går att få till sås igen med hjälp av svagaste värmen på spisen i en kastrull under omrörning.
För fler härliga tips eller smarriga recept, besök gärna mitt Instagramkonto.
@lchf_morsan
Ingredienser
Ingredienser
- 1,5 dl Grädde
- 100 g Mörk Choklad (minst 70% gärna högre)
- 30 g Smör
- 1 msk Kokosolja
- 2 st Äggulor (M/L)
- 2 tsk Sötning
Instruktioner
Gör så här
- Börja med att ta fram alla ingredienser du behöver till chokladkrämen.
- Koka snabbt upp grädden i en kastrull på spisen.
- Dra kastrullen åt sidan och stäng av plattan.
- När smöret och chokladen har smällt samman med grädden så häller du ner de två äggulorna och fortsätter röra tills du ser att konsistensen blir krämig.
- Chokladkrämen är nu klar!
- Nu ska du välja om du ska använda chokladsåsen direkt eller så häller du över chokladsåsen till en glasbehållare med lock och ställer in i kylen.
- Det tar ca 30min -1 timme i kylen innan chokladsåsen blivit till en fastare chokladkräm. (beroende på storlek på behållare)
- Lycka till, hoppas det smakar!