Här kommer ett smarrigt recept på en chokladsås/chokladkräm.
Fantastiskt god att ha till efterrätter, pålägg på rostat lchfbröd eller som frosting på en lchfvänlig kaka.
Den är krämig och len i konsistensen.
Receptet ger dig ca 3 dl färdig chokladkräm.
Rinnig när den precis är färdiggjord eller uppvärmd som passar fint till tex lchf-vänlig glass.
Ställer man in den i kylen så stelnar den likt en chokladganache efter ca 1 timme, men är fortfarande krämig och len så man lätt kan ta med sked eller kniv.
ca 7g kolhydrater per 100g chokladkräm = 1dl
ca 1g kolhydrater per matsked chokladkräm
Förvaras i kylen med förslutbart lock, och håller med all säkerhet i en vecka, sedan får man hålla koll.
Går att få till sås igen med hjälp av svagaste värmen på spisen i en kastrull under omrörning.
För fler härliga tips eller smarriga recept, besök gärna mitt Instagramkonto.
@lchf_morsan
Börja med att ta fram alla ingredienser du behöver till chokladkrämen.
Koka snabbt upp grädden i en kastrull på spisen.
Dra kastrullen åt sidan och stäng av plattan.
Lägg ner smöret, kokosoljan, sötning och chokladen i kastrullen med den varma grädden och rör sakta med en handvisp.
När smöret och chokladen har smällt samman med grädden så häller du ner de två äggulorna och fortsätter röra tills du ser att konsistensen blir krämig.
Chokladkrämen är nu klar!
Nu ska du välja om du ska använda chokladsåsen direkt eller så häller du över chokladsåsen till en glasbehållare med lock och ställer in i kylen.
Det tar ca 30min -1 timme i kylen innan chokladsåsen blivit till en fastare chokladkräm. (beroende på storlek på behållare)
Lycka till, hoppas det smakar!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att ta fram alla ingredienser du behöver till chokladkrämen.
Koka snabbt upp grädden i en kastrull på spisen.
Dra kastrullen åt sidan och stäng av plattan.
Lägg ner smöret, kokosoljan, sötning och chokladen i kastrullen med den varma grädden och rör sakta med en handvisp.
När smöret och chokladen har smällt samman med grädden så häller du ner de två äggulorna och fortsätter röra tills du ser att konsistensen blir krämig.
Chokladkrämen är nu klar!
Nu ska du välja om du ska använda chokladsåsen direkt eller så häller du över chokladsåsen till en glasbehållare med lock och ställer in i kylen.
Det tar ca 30min -1 timme i kylen innan chokladsåsen blivit till en fastare chokladkräm. (beroende på storlek på behållare)
Lycka till, hoppas det smakar!