Chokladkrisp
7
Innehåll
Chokladkrisp är ett enkelt och snabbt LCHF-godis som kombinerar krämig choklad med härligt knaprig textur.
Perfekt som ett lyxigt mellanmål eller ett festligt tilltugg, är denna godsak gjord med lågkolhydratsvänliga ingredienser som mörk choklad och frön eller nötter.
En fräsch balans av sötma och crunch gör chokladkrispet till en favorit för både vardag och helg.
Dessutom är det enkelt att anpassa med dina favoritingredienser för att skapa en personlig touch.
Recept och bild: Sockertjocken
Total tid:
1 timme
Portioner: 40
stycken (cirka)
Ingredienser
- 250 g blandade nötter till ex. pekannötter, pistagenötter, valnötter, hasselnötter och sötmandel
- 1 dl blandade fröer sesamfrö, pumpakärnor, solroskärnor och linfrön exempelvis
- 1 msk kokosolja
- 1 msk vatten
- 2 dl kokoschips
- 100 g mörk choklad
- flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka nötterna grovt och lägg dem i en skål.
- Tillsätt fröerna, oljan och vattnet, och blanda ordentligt.
- Häll blandningen i en ugnssäker form och rosta i ugnen i cirka 15 minuter, men håll ett öga på dem så de inte bränns.
- Ta ut och låt svalna.
- Tillsätt kokoschipsen och smält chokladen i mikrovågsugn eller i vattenbad.
- Häll chokladen över nötblandningen och rör om ordentligt.
- Fördela blandningen i minimuffinsformar på en bricka och strö över lite flingsalt.
- Sätt sedan in brickan i frysen tills godbitarna har svalnat.
- Om du inte äter upp dem direkt, kan du förvara dem i en burk i frysen, så har du alltid något gott och nyttigt nära till hands.
per stycken (cirka)
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Enkla att göra, supergoda, ny godisfavorit😋