En chokladmazarinkaka är en underbart god kaka som har härliga smaker av choklad på en botten som påminner om en klassisk mazarinbotten med härlig mandelsmak.
Detta är en kaka som du med fördel kan baka, låta svalna och sedan skära upp i portionsbitar som du sedan styckfryser.
Helt perfekt att ha i frysen när man får oväntat besök och vill bjuda på något gott hembakat till kaffet.
Du bör få ut cirka 10-12 portionsbitar av detta receptet.
Recept och bild: Martina Engdahl
Sätt ugnen på 175°C.
Måtta upp mandelmjöl och sötning i en matberedare.
Mixa ihop några minuter.
Tillsätt en matsked grädde åt gången under tiden som du kör matberedaren tills det att du har konsistens lik mandelmassa.
Lägg i smöret och bittermandelessens och mixa ihop allt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Tillsätt kokosmjölet och kör bara så att det blandas ihop.
Bred ut smeten i en springform, cirka 24 cm.
Se till att du täcker hela botten.
Vill du ha en lite tjockare botten så tar du en lite mindre springform.
Ställ den åt sidan så länge.
Smält smöret och låt det svalna något.
Tillsätt grädde och det smälta smöret till äggvispet och blanda ihop.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i äggsmeten.
Blanda runt till en jämn fin smet.
Bred ut chokladsmeten över mazarinbotten. Om du vill kan du strö lite kakaonibs eller hackad choklad över.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta ut och låt kakan svalna. Skär sedan upp och servera med en klick grädde och kanske några hallon.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C.
Måtta upp mandelmjöl och sötning i en matberedare.
Mixa ihop några minuter.
Tillsätt en matsked grädde åt gången under tiden som du kör matberedaren tills det att du har konsistens lik mandelmassa.
Lägg i smöret och bittermandelessens och mixa ihop allt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Tillsätt kokosmjölet och kör bara så att det blandas ihop.
Bred ut smeten i en springform, cirka 24 cm.
Se till att du täcker hela botten.
Vill du ha en lite tjockare botten så tar du en lite mindre springform.
Ställ den åt sidan så länge.
Smält smöret och låt det svalna något.
Tillsätt grädde och det smälta smöret till äggvispet och blanda ihop.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner i äggsmeten.
Blanda runt till en jämn fin smet.
Bred ut chokladsmeten över mazarinbotten. Om du vill kan du strö lite kakaonibs eller hackad choklad över.
Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Ta ut och låt kakan svalna. Skär sedan upp och servera med en klick grädde och kanske några hallon.