Chokladmuffins i hallonbad

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 7 röster - Betygsätt

Chokladmuffins i hallonbad är ett recept som funkar till fika, men även som en efterrätt. Ett lchfrecept för dig som vill minska ner på kolhydrater…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Chokladmuffins i hallonbad
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivet
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Chokladmuffins i hallonbad är ett recept som funkar till fika, men även som en efterrätt.
Ett lchfrecept för dig som vill minska ner på kolhydrater och även undviker gluten.

Receptet ger cirka 12 muffins och mängden hallonbad får du själv bestämma. Mängden här i receptet är till kanske 2-4 portioner beroende på storlek.

Recept och bild: Lolas mat

 

Ingredienser

Mängd12 Portioner
Chokladmuffins
 4 Ägg
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Kakaopulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
Hallonbad
 2 deciliter Tinade hallon

 

Gör så här:

Chokladmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.

3

Smält smöret och chokladen på låg temperatur.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

5

Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.

6

Fördela smeten på 12 muffinsformar.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.

Hallonbad
8

Vispa ihop färskost och hallon.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 7

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Chokladmuffins
 4 Ägg
 3 deciliter Mandelmjöl
 1 msk Fiberhusk
 2 tsk Bakpulver
 1 msk Kakaopulver
 100 g Smör
 1 dl Grädde
Hallonbad
 2 deciliter Tinade hallon

Instruktioner

Chokladmuffins
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.

3

Smält smöret och chokladen på låg temperatur.

4

Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.

5

Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.

6

Fördela smeten på 12 muffinsformar.

7

Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter.
Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.

Hallonbad
8

Vispa ihop färskost och hallon.

Chokladmuffins i hallonbad
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida