Chokladmuffins i hallonbad
0
Chokladmuffins i hallonbad är ett recept som funkar till fika, men även som en efterrätt.
Ett lchfrecept för dig som vill minska ner på kolhydrater och även undviker gluten.
Receptet ger cirka 12 muffins och mängden hallonbad får du själv bestämma. Mängden här i receptet är till kanske 2-4 portioner beroende på storlek.
Recept och bild: Lolas mat
Portioner: 12
Ingredienser
Chokladmuffins
- 4 ägg
- 1 msk sötning
- 3 dl Mandelmjöl
- 1 msk Fiberhusk
- 2 tsk Bakpulver
- 1 msk Kakaopulver
- 100 g Smör
- 1 dl Grädde
- 100 g Mörk choklad (minst 70%)
Hallonbad
- 100 g Naturell färskost
- 2 dl Tinade hallon
Instruktioner
Chokladmuffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.
- Smält smöret och chokladen på låg temperatur.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
- Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.
- Fördela smeten på 12 muffinsformar.
- Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter. Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.
Hallonbad
- Vispa ihop färskost och hallon.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!