Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Chokladmuffins i hallonbad

3,80 av 5 röster
Chokladmuffins i hallonbad

Chokladmuffins i hallonbad är ett recept som funkar till fika, men även som en efterrätt.
Ett lchfrecept för dig som vill minska ner på kolhydrater och även undviker gluten.

Receptet ger cirka 12 muffins och mängden hallonbad får du själv bestämma. Mängden här i receptet är till kanske 2-4 portioner beroende på storlek.

Recept och bild: Lolas mat

Portioner: 12
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Chokladmuffins

Hallonbad

  • 100 g Naturell färskost
  • 2 dl Tinade hallon

Instruktioner

Chokladmuffins

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa äggen och sötning riktigt fluffigt.
  • Smält smöret och chokladen på låg temperatur.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en egen skål.
  • Blanda ner choklad och smörblandningen, grädden och de torra ingredienserna i äggvispet så det blir en jämn smet.
  • Fördela smeten på 12 muffinsformar.
  • Ställ in i ugnen och grädda cirka 30 minuter. Känn med en tandpetare i mitten av en muffin. Om det inte fastnar något kladd på den, då är den klar. Fast, vill du att den ska vara lite kladdig i mitten, då kan du ta ut den tidigare.

Hallonbad

per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg