Chokladmuffins är ju en kaka som väldigt många tycker om och det är ju oftast otroligt lätt att baka.
Dessa chokladmuffins som är helt anpassade för lchf är inget undantag, för dom är väldigt enkla att baka och smakar toppengott!
Istället för socker så använder jag sötningsmedel och sen så är dom som allt inom lchf helt glutenfria.
En bonus är att det här receptet på chokladmuffins dessutom är helt nötfria, inte ens mandelmjöl och för dig som har svårt med fiberhusk, så finns inte heller det i detta receptet.
Jag har använt mig av mandeldryck, men vill du inte använda det så kan du nog blanda hälften grädde och hälften vatten, det borde funka bra det med. Mandeldrycken drar dock ner mängden kolhydrater en del och gör receptet snudd på mejerifritt. Det kvarstår smör dock för att göra det helt mejerifritt.
När det gäller val av choklad, så är det minst 70% som skall användas för att hålla det inom lchf. Du kan självklart utesluta den hackade chokladen om du inte vill ha med den.
Sätt ugnen på 175°C (Varmluft).
Vispa ihop smör och sötningsmedel. Det ska bli krämigt och fint.
Tillsätt äggen och vaniljpulver och vispa vidare.
Blanda de torra ingredienserna, utom den hackade chokladen i en egen skål.
Tillsätt de torra ingredienserna till äggvispet under lätt vispning.
Vispa ner mandeldrycken och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Vänd ner den hackade chokladen.
Fördela upp i muffinsformar.
Jag gjorde 12 stycken.
Ställ in i ugnen och grädda dom i cirka 15-18 minuter.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°C (Varmluft).
Vispa ihop smör och sötningsmedel. Det ska bli krämigt och fint.
Tillsätt äggen och vaniljpulver och vispa vidare.
Blanda de torra ingredienserna, utom den hackade chokladen i en egen skål.
Tillsätt de torra ingredienserna till äggvispet under lätt vispning.
Vispa ner mandeldrycken och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Vänd ner den hackade chokladen.
Fördela upp i muffinsformar.
Jag gjorde 12 stycken.
Ställ in i ugnen och grädda dom i cirka 15-18 minuter.
Gunnel says:
Är det bara kakao och salt dom är de torra ingredienserna?
LCHF-arkivet says:
Jag hade missat det viktigaste… pofiber. Nu är det dock uppdaterat.