Chokladmuffins
Chokladmuffins är ju en kaka som väldigt många tycker om och det är ju oftast otroligt lätt att baka.
Dessa chokladmuffins som är helt anpassade för lchf är inget undantag, för dom är väldigt enkla att baka och smakar toppengott!
Istället för socker så använder jag sötningsmedel och sen så är dom som allt inom lchf helt glutenfria.
En bonus är att det här receptet på chokladmuffins dessutom är helt nötfria, inte ens mandelmjöl och för dig som har svårt med fiberhusk, så finns inte heller det i detta receptet.
Jag har använt mig av mandeldryck, men vill du inte använda det så kan du nog blanda hälften grädde och hälften vatten, det borde funka bra det med. Mandeldrycken drar dock ner mängden kolhydrater en del och gör receptet snudd på mejerifritt. Det kvarstår smör dock för att göra det helt mejerifritt.
När det gäller val av choklad, så är det minst 70% som skall användas för att hålla det inom lchf. Du kan självklart utesluta den hackade chokladen om du inte vill ha med den.
Ingredienser
- 100 g Smör, rumstempererat
- 0,75 dl Sötning
- 1 tsk Vaniljpulver
- 4 st ägg
- 1,6 dl Mandeldryck, osötad
- 1,75 dl Pofiber
- 4 msk Kakaopulver
- 1 pt salt
- 50 g Hackad choklad
- 3 tsk Bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C (Varmluft).
- Vispa ihop smör och sötningsmedel. Det ska bli krämigt och fint.
- Tillsätt äggen och vaniljpulver och vispa vidare.
- Blanda de torra ingredienserna, utom den hackade chokladen i en egen skål.
- Tillsätt de torra ingredienserna till äggvispet under lätt vispning.
- Vispa ner mandeldrycken och vispa snabbt ihop till en jämn smet.
- Vänd ner den hackade chokladen.
- Fördela upp i muffinsformar. Jag gjorde 12 stycken.
- Ställ in i ugnen och grädda dom i cirka 15-18 minuter.
Goda och fluffiga.