Chokladpannacotta

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Chokladpannacotta är något otroligt enkelt att göra, men ger ändå en väldigt lyxig känsla när man serverar det. En stor fördel med att göra chokladpannacotta…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Chokladpannacotta -  - LCHF-arkivet
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning10 minTotalt15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Chokladpannacotta är något otroligt enkelt att göra, men ger ändå en väldigt lyxig känsla när man serverar det.

En stor fördel med att göra chokladpannacotta är att man inte behöver göra så mycket mer än att garnera den innan den väl ska serveras, för allt jobb med att göra pannacottan görs i god tid innan gästerna kommer. Vilket ju är helt perfekt, för då har man allt tid tillsammans med sina gäster istället.

Servera med fördel tillsammans med lite färska hallon och lite vispad grädde.

Chokladpannacotta | LCHF-arkivet

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 2 st Gelatinblad
 4 deciliter Vispgrädde
 2 msk Sötning
 0,50 tsk Vaniljpulver
 150 g Mörk choklad
 1 nypa Salt
 1 tsk SnabbkaffepulverKan uteslutas.

 

Gör så här:

1

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten. Låt dom ligga under tiden du gör allt annat.

2

Häll upp grädde, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver, salt och vaniljpulver i en kastrull.

3

Värm upp allt under omrörning tills att det precis börjar sjuda.
Dra då bort kastrullen från värmen.

4

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur så mycket vätska du kan.

5

Lägg gelatinbladen i den varma vätskan under omrörning och rör om tills det att dom har lösts upp.

6

Hacka chokladen och lägg den i en bunke som är lätt att hälla ur sedan. Gärna en bunke som har hällpip.

7

Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör om tills det att alla choklad har smält och du har en jämn och fin smet.

8

När all choklad har smält och lösts upp så häller du upp smeten i de serveringsglas eller formar som du vill använda. Det ska vara fyra stycken totalt.

9

Lägg lite plastfilm över formarna/glasen och ställ in i kylen. Minst 4 timmar så att chokladpannacottan får stelna helt.

10

När det sen är dags att servera plockar du fram din chokladpannacotta från kylen, tar bort plastfilmen och toppar med lite vispad grädde och färska bär eller annat gott. Du kan även ha på hackad/riven choklad.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Gelatinblad
 4 deciliter Vispgrädde
 2 msk Sötning
 0,50 tsk Vaniljpulver
 150 g Mörk choklad
 1 nypa Salt
 1 tsk SnabbkaffepulverKan uteslutas.

Instruktioner

1

Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten. Låt dom ligga under tiden du gör allt annat.

2

Häll upp grädde, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver, salt och vaniljpulver i en kastrull.

3

Värm upp allt under omrörning tills att det precis börjar sjuda.
Dra då bort kastrullen från värmen.

4

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur så mycket vätska du kan.

5

Lägg gelatinbladen i den varma vätskan under omrörning och rör om tills det att dom har lösts upp.

6

Hacka chokladen och lägg den i en bunke som är lätt att hälla ur sedan. Gärna en bunke som har hällpip.

7

Häll den varma gräddblandningen över chokladen och rör om tills det att alla choklad har smält och du har en jämn och fin smet.

8

När all choklad har smält och lösts upp så häller du upp smeten i de serveringsglas eller formar som du vill använda. Det ska vara fyra stycken totalt.

9

Lägg lite plastfilm över formarna/glasen och ställ in i kylen. Minst 4 timmar så att chokladpannacottan får stelna helt.

10

När det sen är dags att servera plockar du fram din chokladpannacotta från kylen, tar bort plastfilmen och toppar med lite vispad grädde och färska bär eller annat gott. Du kan även ha på hackad/riven choklad.

Chokladpannacotta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida