Chokladrulltårta
0
Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut!
Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött.
Köp ingredienser här, fraktfritt!
– Sötning
– Fiberhusk
– Kakao (eko)
– Bakpulver (eko)
– Pofiber
I originalreceptet så kan man använda sig av punsch, men jag tycker att det innehåller på tok för mycket socker så jag rekommenderar att man använder arraksarom istället.
Recept: Anita Bergström
Bild: Marie Svensson
Total tid: 20 minuter
Portioner: 10
Instruktioner
Botten
- Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.
- Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.
- Ta ut och låt svalna ordentligt.
Fyllningen
- Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.
- Blanda ner övriga ingredienser i smöret.
- Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
- När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!