Chokladrulltårta

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 10 röster - Betygsätt

Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut! Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött. Köp ingredienser…

Läs mer 10 kommentarer Skriv ut
Chokladrulltårta
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning5 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut!

Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött.

Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Sötning
- Fiberhusk
- Kakao (eko)
- Bakpulver (eko)
- Pofiber

I originalreceptet så kan man använda sig av punsch, men jag tycker att det innehåller på tok för mycket socker så jag rekommenderar att man använder arraksarom istället.

Recept: Anita Bergström

Bild: Marie Svensson

LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Botten
 4 Ägg
 1 tsk Arraksarom
 1,5 msk Mjölk
Fyllning
 150 g Smör
 1,50 deciliter Nick's Use Like Sugar
 1 Äggula
 0,5 tsk Arraksarom

 

Gör så här:

Botten
1

Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.

2

Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.

3

Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.

4

Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.

5

Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen
6

Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.

7

Blanda ner övriga ingredienser i smöret.

8

Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.

9

När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.4 / 5. Antal röster: 10

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Botten
 4 Ägg
 1 tsk Arraksarom
 1,5 msk Mjölk
Fyllning
 150 g Smör
 1,50 deciliter Nick's Use Like Sugar
 1 Äggula
 0,5 tsk Arraksarom

Instruktioner

Botten
1

Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.

2

Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.

3

Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.

4

Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.

5

Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen
6

Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.

7

Blanda ner övriga ingredienser i smöret.

8

Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.

9

När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.

Chokladrulltårta
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Ulla Vesterlund
    Ulla Vesterlund says:

    Jag använder sukrin melis ( osötat florsocker) i fyllningen och även utanpå rulltårtan!

  • Profilbild för Jessica Björling Brännlund
    Jessica Björling Brännlund says:

    Jag använder Hermesetas Stevia Sweet Crystal som sötning (den är alltså i påse och inget annat) och den löser upp sig jättefint i smörkräm och även i grädde. Den doseras med hälften som t ex ICA Sötströ för samma sötma.

  • Ett par fundanentala frågor om pofiber:
    Är pofiber det samma som potatisfiber?
    Om det är fallet, så
    Är det säkertt stt all stärkelse fåtts bort ur fibern? (Ja, jag är ytterst stärkelseintolerant och kommer alltid att minnas de gång, då jag blev bjuden köttbullar ned potatisfiber).
    Går det att använda sockerbetsfiber i stället – eller fördubbla mängden Fiberhusk (Psyllium)?

    • Hej. Kan man ta något annat än arrak för de som jag ska baka till är inte så förtjust i arrak. Jag ser fram emot att baka denna rulltårta. Mvh Boden

  • Låter ju så gott 🙂 Tanke angående Bodens fråga om arrak, borde väl gå att göra denna utan.. Minns min mammas drömrulltårta tror inte den var smaksatt med något utan “vanlig” rulltårta med kakao och smörkräm 🙂

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida