Beskrivning - Information
Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut!
Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött.
Köp ingredienser här, fraktfritt!
- Sötning
- Fiberhusk
- Kakao (eko)
- Bakpulver (eko)
- Pofiber
I originalreceptet så kan man använda sig av punsch, men jag tycker att det innehåller på tok för mycket socker så jag rekommenderar att man använder arraksarom istället.
Recept: Anita Bergström
Bild: Marie Svensson
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.
Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.
Ta ut och låt svalna ordentligt.
Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.
Blanda ner övriga ingredienser i smöret.
Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.
Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.
Ta ut och låt svalna ordentligt.
Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.
Blanda ner övriga ingredienser i smöret.
Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.
Thra says:
Ganska god men i smörkrämen kändes som jag hade stora sötströ bitar.
Ulla Vesterlund says:
Jag använder sukrin melis ( osötat florsocker) i fyllningen och även utanpå rulltårtan!
Jessica Björling Brännlund says:
Jag använder Hermesetas Stevia Sweet Crystal som sötning (den är alltså i påse och inget annat) och den löser upp sig jättefint i smörkräm och även i grädde. Den doseras med hälften som t ex ICA Sötströ för samma sötma.
Lena Wiksten says:
Ett par fundanentala frågor om pofiber:
Är pofiber det samma som potatisfiber?
Om det är fallet, så
Är det säkertt stt all stärkelse fåtts bort ur fibern? (Ja, jag är ytterst stärkelseintolerant och kommer alltid att minnas de gång, då jag blev bjuden köttbullar ned potatisfiber).
Går det att använda sockerbetsfiber i stället – eller fördubbla mängden Fiberhusk (Psyllium)?
LCHF-arkivet says:
Hej!
Oj, jag har inte den blekaste aning. Det känns som en fråga för Semper, som är en av de större tillverkarna av pofiber.
LCHF-arkivet says:
Här kan du läsa mer om Sempers pofiber: https://www.semperglutenfritt.se/produkter/pofiber
Sara says:
Fantastiskt gott detta bjuder jag på till kalaset i morgon
Boden says:
Hej. Kan man ta något annat än arrak för de som jag ska baka till är inte så förtjust i arrak. Jag ser fram emot att baka denna rulltårta. Mvh Boden
Frida says:
Låter ju så gott 🙂 Tanke angående Bodens fråga om arrak, borde väl gå att göra denna utan.. Minns min mammas drömrulltårta tror inte den var smaksatt med något utan “vanlig” rulltårta med kakao och smörkräm 🙂
Consessa says:
Bakade precis rulltårtan, använde Icas sötströ istf Nick’s. Riktigt gott 😊