Chokladrulltårta
2
Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut!
Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött.
Köp ingredienser här, fraktfritt!
– Sötning
– Fiberhusk
– Kakao (eko)
– Bakpulver (eko)
– Pofiber
I originalreceptet så kan man använda sig av punsch, men jag tycker att det innehåller på tok för mycket socker så jag rekommenderar att man använder arraksarom istället.
Recept: Anita Bergström
Bild: Marie Svensson
Total tid: 20 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
Instruktioner
Botten
- Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.
- Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.
- Ta ut och låt svalna ordentligt.
Fyllningen
- Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.
- Blanda ner övriga ingredienser i smöret.
- Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
- När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Jag hade inen äggula i fyllningen men det gick bra ändå. Jag älskar smörkräm, vilket inte övriga i familjen gör 😀