Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladrulltårta

4,41 av 10 röster
Sparat av: st
Chokladrulltårta

Går det att göra en chokladrulltårta om man äter LCHF? Absolut!

Så länge du är ok med sötningsmedel och att det smakar sött.

Köp ingredienser här, fraktfritt!
Sötning
Fiberhusk
Kakao (eko)
Bakpulver (eko)
Pofiber

I originalreceptet så kan man använda sig av punsch, men jag tycker att det innehåller på tok för mycket socker så jag rekommenderar att man använder arraksarom istället.

Recept: Anita Bergström

Bild: Marie Svensson

Total tid: 20 minuter
Portioner: 10
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

Botten

Fyllning

Instruktioner

Botten

  • Vispa ägg och sötning (4,5 msk) riktigt fluffigt.
  • Blanda pofiber, bakpulver, kakao och fiberhusk i en egen skål.
  • Rör ner de torra ingredienserna, mjölk och arraksarom i äggvispet.
  • Fördela smeten jämnt på en bakplåtspappersklädd långplåt och grädda i 250 grader i 5 minuter.
  • Ta ut och låt svalna ordentligt.

Fyllningen

  • Vispa smöret ordentligt så det blir vitt och luftigt.
  • Blanda ner övriga ingredienser i smöret.
  • Bred ut smöret på den avsvalnade tårtbotten. Så jämnt som möjligt. Rulla ihop och ställ kallt.
  • När du skall servera tar du ut och skär upp så tjocka skivor som du vill.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg