Chokladrutor med mandelsmör och kokos
Skapat:
26 april, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Med endast tre ingredienser är detta något otroligt enkelt godis att göra till sig själv om man känner att man kan unna sig lite godis. Dessa chokladrutor med mandelsmör och kokos är bara hur goda som helst.
Tänk på att om du äter strikt LCHF så är detta inget som du skall unna dig, utan det är mer för den som äter liberal LCHF.
Beställ rostade kokoschips här.
Recept och bild: Cecilia Folkesson
Total tid:
15 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 100 g mörk choklad (minst 70%)
- 4 msk mandelsmör
- 1 dl rostade kokoschips
Instruktioner
- Börja med att smälta ungefär 2/3 av chokladen i ett vattenbad.
- Ta ett bakplåtspapper och bred ut chokladen till en 10×10 cm stor ruta. Ställ i kylen och låt stelna.
- När chokladen stelnat så tar du ut den och brer ut mandelsmöret i ett jämnt lager över chokladen. Ställ in i kylen igen och låt sätta sig lite.
- Smält ner resten av chokladen och blanda ner kokoschipsen. Blanda tills all kokos är täckt med choklad.
- Bred ut kokosblandningen över mandelsmöret och ställ in i kylen igen så det går stelna till.
- Ta ut och skär i passande bitar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!