Chokladsås som stelnar när man häller den på glassen, och dessutom helt utan socker. Det hittar du här!
Ett superenkelt recept med bara tre ingredienser och helt och hållet LCHF, om du tycker att mörk choklad är ok.
Beställ kokosolja här!
Beställ god mörk choklad här!
Recept och bild: Americas test kitchen
Här kan du se en film dessutom:
https://youtu.be/cYsnuVCra8M
Hacka chokladen och lägg den i en glasskål tillsammans med kokosoljan och salt.
Ställ in i mikron med värmen på halv effekt och värm det hela tills att det har smält och blivit en jämn smet. Ta ut och rör om ett par gånger.
När allt har smält så tar du ut den och rör om tills du har en helt fin och jämn smet. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
Häll sedan chokladsåsen över glassen och se hur den stelnar till och blir härligt hård istället.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Hacka chokladen och lägg den i en glasskål tillsammans med kokosoljan och salt.
Ställ in i mikron med värmen på halv effekt och värm det hela tills att det har smält och blivit en jämn smet. Ta ut och rör om ett par gånger.
När allt har smält så tar du ut den och rör om tills du har en helt fin och jämn smet. Låt stå och svalna till rumstemperatur.
Häll sedan chokladsåsen över glassen och se hur den stelnar till och blir härligt hård istället.