Chokladsås som stelnar

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 2 röster - Betygsätt

Chokladsås som stelnar när man häller den på glassen, och dessutom helt utan socker. Det hittar du här! Ett superenkelt recept med bara tre ingredienser…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Chokladsås som stelnar
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse2 minTillagning5 minTotalt7 min

Beskrivning - Information

Chokladsås som stelnar när man häller den på glassen, och dessutom helt utan socker. Det hittar du här!

Ett superenkelt recept med bara tre ingredienser och helt och hållet LCHF, om du tycker att mörk choklad är ok.

Beställ kokosolja här!
Beställ god mörk choklad här!

Recept och bild: Americas test kitchen

Här kan du se en film dessutom:

https://youtu.be/cYsnuVCra8M

ANNONS

Ingredienser

Mängd2 Portioner
ANNONS

Gör så här:

1

Hacka chokladen och lägg den i en glasskål tillsammans med kokosoljan och salt.

2

Ställ in i mikron med värmen på halv effekt och värm det hela tills att det har smält och blivit en jämn smet. Ta ut och rör om ett par gånger.

3

När allt har smält så tar du ut den och rör om tills du har en helt fin och jämn smet. Låt stå och svalna till rumstemperatur.

4

Häll sedan chokladsåsen över glassen och se hur den stelnar till och blir härligt hård istället.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Instruktioner

1

Hacka chokladen och lägg den i en glasskål tillsammans med kokosoljan och salt.

2

Ställ in i mikron med värmen på halv effekt och värm det hela tills att det har smält och blivit en jämn smet. Ta ut och rör om ett par gånger.

3

När allt har smält så tar du ut den och rör om tills du har en helt fin och jämn smet. Låt stå och svalna till rumstemperatur.

4

Häll sedan chokladsåsen över glassen och se hur den stelnar till och blir härligt hård istället.

Chokladsås som stelnar

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida