Enkla och goda chokladsnittar som är helt perfekt att ha hemma om det kommer oväntat besök, eller varför inte för att ha till eftermiddagskaffet.
Dessa är anpassade för dig som äter lchf och är naturligt glutenfria precis som allt annat inom lchf.
Recept och bild: Peggy
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser utom äggvitan och hackade hasselnötterna.
Det skall bli till en jämn och fast deg.
Dela degen i två bitar och rulla ut till längder som du plattar ut på en plåt. De kommer inte att smälta ut så mycket, så platta ut de till den tjocklek som du vill ha på snittarna.
Pensla längderna med äggvita och strö lite hasselnötter på.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter beroende på tjockleken på längderna.
Kakorna är rätt så mjuka när de är klara, så vänta inte på att de ska bli hårda utan de kommer stelna till när de svalnar.
När de fortfarande är mjuka, så dela upp de i fina snittar. Om du skär de lite på diagonalen så blir de extra fina.
Låt de svalna helt och förvara i en lufttät burk.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienser utom äggvitan och hackade hasselnötterna.
Det skall bli till en jämn och fast deg.
Dela degen i två bitar och rulla ut till längder som du plattar ut på en plåt. De kommer inte att smälta ut så mycket, så platta ut de till den tjocklek som du vill ha på snittarna.
Pensla längderna med äggvita och strö lite hasselnötter på.
Grädda i mitten av ugnen i 15-17 minuter beroende på tjockleken på längderna.
Kakorna är rätt så mjuka när de är klara, så vänta inte på att de ska bli hårda utan de kommer stelna till när de svalnar.
När de fortfarande är mjuka, så dela upp de i fina snittar. Om du skär de lite på diagonalen så blir de extra fina.
Låt de svalna helt och förvara i en lufttät burk.