Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Christines Blåbärskladdkaka

5 av 6 röster
Christines Blåbärskladdkaka

En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!

Total tid: 30 minuter
Portioner: 8
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
  • Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull
  • Blanda de torra ingredienserna
  • Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
  • Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
  • Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
  • Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Christines Blåbärskladdkaka”

5 from 6 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg