Christines Blåbärskladdkaka

11
Innehåll
En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!
Total tid:
30 minuter
Portioner: 8
Ingredienser
- 4 st ägg
- 1 dl sötning
- 100 g färskost
- 1 msk kokosmjöl
- 1,5 dl mandelmjöl
- 150 g smör
- 2 msk grädde
- 2 krm vaniljpulver
- ca 1-1,5 dl 1-1,5 dl frysta blåbär
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
- Blanda de torra ingredienserna
- Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
- Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
- Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
- Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Smarrig kladdkaka