Hoppa till innehåll
Open navigation

Christines Blåbärskladdkaka

5 av 5 röster
Sparat av: st
Christines Blåbärskladdkaka

En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!

Total tid: 30 minuter
Portioner: 8
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
  • Smält ihop färskost, smör och grädde under omrörning i en kastrull
  • Blanda de torra ingredienserna
  • Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
  • Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
  • Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
  • Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
  • Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg