Beskrivning - Information
En helt gudomlig blåbärskaka som är otroligt enkel att göra. I detta receptet är den smaksatt med blåbär men det går att använda i stort sett vad som helst. Jag gör gärna en variant med krossade hallon/citron, ljuvligt!
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
Blanda de torra ingredienserna
Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader vid varmluft, 200 grader vanlig.
Blanda de torra ingredienserna
Vispa ihop ägg och sötströ med en elvisp i någon minut och tillsätt sedan smörblandningen.
Blanda ner de torra ingredienserna och rör om väl.
Smöra en springform och häll över smeten. Strö ut blåbären.
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur lös du vill ha den.
Ta ut och låt stå i kylen över natten så den stannar helt. Servera som den är eller med lite vispad grädde.
Siv Biström says:
Förlåt en kanske dum fråga men vad e sötströ? H. Siv
Ann-Mari Kronström says:
Sockerfritt sötningsmedel
Karin Sjödahl says:
ICAs Sötströ heter det.
Anki says:
Smarrigt värre! Men kan den funka utan sötströ, tro?🤔
Maj Timhagen says:
Smeten blev lös och rinnande och kakan gick inte ihop. Resultatet blev ugnspannkaka m blåbär. Är proportionerna korrekta i receptet? Vad är felet? Blev så besviken😞
MADELEN says:
Blev den så även efter natten i kylen? Jag tror det är det som krävs nämligen. Den är rinnig då man tar ut den men jag hoppas att den stannar till sig om ett tag. Bara att vänta 🙂
SusanneN says:
Otroligt god!!
Katarina Paulsson says:
Den är så himla god , tack för att ni delar med av enkla och goda recept.
Emmal says:
Hur gör du när du gör med hallon å citron? 😊