En smakrik och väldigt enkel maträtt som passar hela året om! Blomkål är otroligt mångsidigt och genom att mixa samt råsteka den får den en nästintill identisk konsistens som couscous. Dessutom försvinner en del av blomkålssmaken så även de som inte är så förtjusta i grönsaker kan uppskatta rätten.
Receptet räcker till cirka 2-4 portioner, beroende på hur mycket man äter.
Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.
Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.
Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.
Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten
Servera som det är eller med valfri dressing.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.
Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.
Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.
Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten
Servera som det är eller med valfri dressing.
Ida says:
Hur många portioner är detta för? Står att det är för 24.
LCHF-arkivet says:
Ah, en bugg.
2-4 portioner… men sidan plockar bort bindestrecket.
Jag ändrar det.