Christines Blomkålscouscous med kyckling

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En smakrik och väldigt enkel maträtt som passar hela året om! Blomkål är otroligt mångsidigt och genom att mixa samt råsteka den får den en…

Läs mer 2 kommentarer Skriv ut
PSX_20180220_175417
ANNONS
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse10 minTillagning20 minTotalt30 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En smakrik och väldigt enkel maträtt som passar hela året om! Blomkål är otroligt mångsidigt och genom att mixa samt råsteka den får den en nästintill identisk konsistens som couscous. Dessutom försvinner en del av blomkålssmaken så även de som inte är så förtjusta i grönsaker kan uppskatta rätten.

Receptet räcker till cirka 2-4 portioner, beroende på hur mycket man äter.

 

Ingredienser

Mängd2 Portioner
 1 Blomkålshuvud
 300 g strimlad kycklingfilé
 1 liten purjolök
 1 pkt fetaost
 1/2 pkt bladspenat
 1/2 pkt körsbärstomater
 Curry, paprikakrydda, chillipulver, kanel, salt och peppar
 Ca 75 g smör att steka i

 

Gör så här:

1

Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.

2

Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.

3

Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.

4

Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten

5

Servera som det är eller med valfri dressing.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 Blomkålshuvud
 300 g strimlad kycklingfilé
 1 liten purjolök
 1 pkt fetaost
 1/2 pkt bladspenat
 1/2 pkt körsbärstomater
 Curry, paprikakrydda, chillipulver, kanel, salt och peppar
 Ca 75 g smör att steka i

Instruktioner

1

Bryt blomkålen och mixa den i en mixer tills den fått en couscous-liknande konsistens.

2

Stek kycklingen i lite av smöret och kryddorna.

3

Tillsätt skivad purjolök och couscousen och stek i resten av smöret. Krydda efter smak men var försiktig med kanelen.

4

Ta av från plattan och blanda ner bladspenat samt skurna tomater. Strö över fetaosten

5

Servera som det är eller med valfri dressing.

Christines Blomkålscouscous med kyckling
Profilbild för @lchfchristine

Recept av: Christine Lundin

”Den bästa LCHF är den som blir av” Det är tankesättet som hållit mig sockerfri och välmående (med undantag för graviditet) sedan 2017. Jag lagar enkel, snabb och god lchf-mat som passar in i en vardag fylld av allt en vardag är fylld av.

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida