En ljuvlig morotskaka med tydlig smak av kanel och härlig friskhet i citronglasyren. Serveras bäst rumsvarm men en kylskåpskall bit slinker allt ner den också. Om du använder dig av ett sötningsmedel som är kornigt kan det vara en god idé att mortla det innan du gör glasyren. Då blir den slät och fin! Dekorera med det du själv föredrar eller låt den vara precis som den är😄 Hoppas det smakar!
Du får ut cirka 20-24 portionsbitar på hela receptet.
Följ mig gärna på Instagram för fler tips och recept❤️ @lchfchristine
Sätt ugnen på 175°c varmluft(något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper för att vara säker på att kakan inte fastnar.
Blanda alla torra ingredienser, förutom sötningen, i en bunke
Smält smöret
Vispa ner smöret, sedan mjölblandningen och vänd till sist ner den finrivna moroten
Häll över smeten i formen, se till att den är jämnt fördelad och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Smält smöret till glasyren
Mät upp övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop med elvisp
Vispa i smöret
Klicka ut glasyren på kakan och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.
Ställ i kylen och låt glasyren stelna
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 175°c varmluft(något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper för att vara säker på att kakan inte fastnar.
Blanda alla torra ingredienser, förutom sötningen, i en bunke
Smält smöret
Vispa ner smöret, sedan mjölblandningen och vänd till sist ner den finrivna moroten
Häll över smeten i formen, se till att den är jämnt fördelad och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Smält smöret till glasyren
Mät upp övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop med elvisp
Vispa i smöret
Klicka ut glasyren på kakan och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.
Ställ i kylen och låt glasyren stelna
Hanna says:
Hej, jag undrar hur många kolhydrater per 100gram det är 🙂