Christines ljuvliga morotskaka

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

En ljuvlig morotskaka med tydlig smak av kanel och härlig friskhet i citronglasyren. Serveras bäst rumsvarm men en kylskåpskall bit slinker allt ner den också.…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Christines ljuvliga morotskaka
ANNONS
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse15 minTillagning25 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En ljuvlig morotskaka med tydlig smak av kanel och härlig friskhet i citronglasyren. Serveras bäst rumsvarm men en kylskåpskall bit slinker allt ner den också. Om du använder dig av ett sötningsmedel som är kornigt kan det vara en god idé att mortla det innan du gör glasyren. Då blir den slät och fin! Dekorera med det du själv föredrar eller låt den vara precis som den är😄 Hoppas det smakar!

Du får ut cirka 20-24 portionsbitar på hela receptet.

Följ mig gärna på Instagram för fler tips och recept❤️ @lchfchristine

 

Ingredienser

Mängd20 Portioner
Kaka
 6 st Ägg
 1 dl Kokosmjöl
 3 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 100 g Smör
 1,50 deciliter Sötning
 1,50 msk Kanel
 3 deciliter Finriven morot
Frosting
 300 g Naturell färskost
 100 g Smält smör
 0,50 dl Sötning
 Rivet skal från 1 citron
 1,50 msk Citronsaft

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 175°c varmluft(något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper för att vara säker på att kakan inte fastnar.

2

Blanda alla torra ingredienser, förutom sötningen, i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa ägg+sötning fluffigt med en elvisp

5

Vispa ner smöret, sedan mjölblandningen och vänd till sist ner den finrivna moroten

6

Häll över smeten i formen, se till att den är jämnt fördelad och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

7

Smält smöret till glasyren

8

Mät upp övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop med elvisp

9

Vispa i smöret

10

Klicka ut glasyren på kakan och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.

Christines ljuvliga morotskaka

11

Ställ i kylen och låt glasyren stelna

Christines ljuvliga morotskaka

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kaka
 6 st Ägg
 1 dl Kokosmjöl
 3 deciliter Mandelmjöl
 2 tsk Bakpulver
 100 g Smör
 1,50 deciliter Sötning
 1,50 msk Kanel
 3 deciliter Finriven morot
Frosting
 300 g Naturell färskost
 100 g Smält smör
 0,50 dl Sötning
 Rivet skal från 1 citron
 1,50 msk Citronsaft

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 175°c varmluft(något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33x23 cm. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper för att vara säker på att kakan inte fastnar.

2

Blanda alla torra ingredienser, förutom sötningen, i en bunke

3

Smält smöret

4

Vispa ägg+sötning fluffigt med en elvisp

5

Vispa ner smöret, sedan mjölblandningen och vänd till sist ner den finrivna moroten

6

Häll över smeten i formen, se till att den är jämnt fördelad och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.

7

Smält smöret till glasyren

8

Mät upp övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop med elvisp

9

Vispa i smöret

10

Klicka ut glasyren på kakan och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.

Christines ljuvliga morotskaka

11

Ställ i kylen och låt glasyren stelna

Christines ljuvliga morotskaka

Christines ljuvliga morotskaka
Profilbild för @lchfchristine

Recept av: Christine Lundin

”Den bästa LCHF är den som blir av” Det är tankesättet som hållit mig sockerfri och välmående (med undantag för graviditet) sedan 2017. Jag lagar enkel, snabb och god lchf-mat som passar in i en vardag fylld av allt en vardag är fylld av.

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida