Christines ljuvliga morotskaka
6
En ljuvlig morotskaka med tydlig smak av kanel och härlig friskhet i citronglasyren. Serveras bäst rumsvarm men en kylskåpskall bit slinker allt ner den också. Om du använder dig av ett sötningsmedel som är kornigt kan det vara en god idé att mortla det innan du gör glasyren. Då blir den slät och fin! Dekorera med det du själv föredrar eller låt den vara precis som den är😄 Hoppas det smakar!
Du får ut cirka 20-24 portionsbitar på hela receptet.
Följ mig gärna på Instagram för fler tips och recept❤️ @lchfchristine
Total tid: 40 minuter
Portioner: 20
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°c varmluft(något högre vid vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33×23 cm. Jag brukar klä formen med bakplåtspapper för att vara säker på att kakan inte fastnar.
- Blanda alla torra ingredienser, förutom sötningen, i en bunke
- Smält smöret
- Vispa ner smöret, sedan mjölblandningen och vänd till sist ner den finrivna moroten
- Häll över smeten i formen, se till att den är jämnt fördelad och grädda i ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Smält smöret till glasyren
- Mät upp övriga ingredienser i en bunke och vispa ihop med elvisp
- Vispa i smöret
- Klicka ut glasyren på kakan och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.
- Ställ i kylen och låt glasyren stelna
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!