Makalöst goda, halvmjuka småkakor för den som älskar choklad! Perfekt till kalaset, kaffet, fredagsmyset eller bara för att andan faller på. Snabba och superenkla att baka med få ingredienser.
Följ mig gärna på Instagram @lchfchristine
Sätt ugnen på 150°c vid varmluft eller 170°c vid vanlig ugn.
Mät upp alla ingredienser i en matberedare. Kör ihop till en jämn och klumpfri smet
Forma 20 små bollar och placera på en plåt med bakplåtspapper
Platta försiktigt till dem med en gaffel
Grädda i 15 min. Ta ut och låt den svalna helt på bänken eller i kylskåp
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt ugnen på 150°c vid varmluft eller 170°c vid vanlig ugn.
Mät upp alla ingredienser i en matberedare. Kör ihop till en jämn och klumpfri smet
Forma 20 små bollar och placera på en plåt med bakplåtspapper
Platta försiktigt till dem med en gaffel
Grädda i 15 min. Ta ut och låt den svalna helt på bänken eller i kylskåp
Eva says:
Jag skulle nog använd normalsaltat smör, lite salt framhäver chokladsmak. Man skulle nog kunna komma undan med att kalla dom proteinkakor också med tanke på ägg och protein i kakao 🙂
Tina says:
Hur mycket kolhydrater innehåller detta?
LCHF-arkivet says:
Lägg in allt innehåll på http://www.kostbevakningen.se så får du fram det.
Catarina says:
Helt omöjligt att rulla bollar, smeten blev alldeles för lös trots att jag använde kylskkåpskallt smör.
jon doe says:
vem vill ha protein pulver i fika kakor?!
Helle says:
Jon doe.. läs om läs rätt, det stod man skulle NOG kunna kalla för det är ägg i…ioch choklad inte pulver. 🙂
Catarina, prova ställ in röran i kylen en stund innan, typ som om det vore chokladbollar alltid lättare rulla kalt 🙂