Cillas krämiga svampsoppa

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 2 röster - Betygsätt

Cillas krämiga svampsoppa är en underbart god soppa som du kan variera smakmässigt lite hur du känner för. Cilla själv som är den som hittat…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Cillas krämiga svampsoppa
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning30 minTotalt40 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Cillas krämiga svampsoppa är en underbart god soppa som du kan variera smakmässigt lite hur du känner för.
Cilla själv som är den som hittat på receptet använde sig av gula kantareller, trattkantareller och champinjoner, men om du vill göra det hela som en god kantarellsoppa så använder du bara gula kantareller, eller så använder du den svamp som du själv tycker är god och har tillgång till.

Själv så kommer jag nog att testa på att göra en Karl-Johansvampsoppa.

Gällande de olika buljongerna så kan du byta ut mot fond om du har det hemma. Det funkar bra med kalvfond med.

Använd en stavmixer för att mixa ihop soppan.

Recept och bild: Cilla Holmstrand

Psst... glöm inte bort att äta pannkaka till efterrätt när det är soppa. 🙂

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 400 g Färsk svampTa det du har. Kantareller, trattkantareller, champinjoner eller annat gott.
 2 st Schalottenlökar
 1 tsk Salt
 Färsk chili, efter önskad hetta.Eller lite chili flakes.
 1 st Svampbuljongtärning
 1 st Kycklingbuljongtärning
 3 deciliter Vitt vin
 8 deciliter Vatten, kokande
 3 deciliter Grädde
Till servering
 2 deciliter Parmesanost

 

Gör så här:

Svampsoppan
1

Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering.

2

Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med smör och den hackade svampen. Salta och peppra.

3

Lägg i buljongtärningarna, häll i vinet och det kokande vattnet. Låt småputtra på medelvärme i ca 20 min.

4

Tag av kastrullen från plattan. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät.

5

Tillsätt grädden och koka upp på nytt. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Parmesanchips
6

Riv parmesanosten på grova sidan. Har du finriven redan så funkar det med.

7

Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, 200 grader i ugnen till de blivit gyllenbruna.

Ta ut och låt dom rinna av på lite hushållspapper.

Knaperstekt bacon
8

Skär upp baconet i lagom stora bitar och knaperstek i lite smör.

9

Ta upp baconet och lägg det på en bit hushållspapper så det för rinna av.

10

Stek svampen som du sparade till garnering i baconfettet som är kvar i stekpannan.

Servering
11

Häll upp soppan i en skål och toppa med lite stekt svamp, bacon och ett ostcips.
Piffa gärna till med en liten kvist färsk timjan.

Cillas krämiga svampsoppa

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 400 g Färsk svampTa det du har. Kantareller, trattkantareller, champinjoner eller annat gott.
 2 st Schalottenlökar
 1 tsk Salt
 Färsk chili, efter önskad hetta.Eller lite chili flakes.
 1 st Svampbuljongtärning
 1 st Kycklingbuljongtärning
 3 deciliter Vitt vin
 8 deciliter Vatten, kokande
 3 deciliter Grädde
Till servering
 2 deciliter Parmesanost

Instruktioner

Svampsoppan
1

Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering.

2

Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med smör och den hackade svampen. Salta och peppra.

3

Lägg i buljongtärningarna, häll i vinet och det kokande vattnet. Låt småputtra på medelvärme i ca 20 min.

4

Tag av kastrullen från plattan. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät.

5

Tillsätt grädden och koka upp på nytt. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Parmesanchips
6

Riv parmesanosten på grova sidan. Har du finriven redan så funkar det med.

7

Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, 200 grader i ugnen till de blivit gyllenbruna.

Ta ut och låt dom rinna av på lite hushållspapper.

Knaperstekt bacon
8

Skär upp baconet i lagom stora bitar och knaperstek i lite smör.

9

Ta upp baconet och lägg det på en bit hushållspapper så det för rinna av.

10

Stek svampen som du sparade till garnering i baconfettet som är kvar i stekpannan.

Servering
11

Häll upp soppan i en skål och toppa med lite stekt svamp, bacon och ett ostcips.
Piffa gärna till med en liten kvist färsk timjan.

Cillas krämiga svampsoppa

Cillas krämiga svampsoppa
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida