Cillas krämiga svampsoppa är en underbart god soppa som du kan variera smakmässigt lite hur du känner för.
Cilla själv som är den som hittat på receptet använde sig av gula kantareller, trattkantareller och champinjoner, men om du vill göra det hela som en god kantarellsoppa så använder du bara gula kantareller, eller så använder du den svamp som du själv tycker är god och har tillgång till.
Själv så kommer jag nog att testa på att göra en Karl-Johansvampsoppa.
Gällande de olika buljongerna så kan du byta ut mot fond om du har det hemma. Det funkar bra med kalvfond med.
Använd en stavmixer för att mixa ihop soppan.
Recept och bild: Cilla Holmstrand
Psst... glöm inte bort att äta pannkaka till efterrätt när det är soppa. 🙂
Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering.
Lägg i buljongtärningarna, häll i vinet och det kokande vattnet. Låt småputtra på medelvärme i ca 20 min.
Tag av kastrullen från plattan. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät.
Riv parmesanosten på grova sidan. Har du finriven redan så funkar det med.
Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, 200 grader i ugnen till de blivit gyllenbruna.
Ta ut och låt dom rinna av på lite hushållspapper.
Skär upp baconet i lagom stora bitar och knaperstek i lite smör.
Ta upp baconet och lägg det på en bit hushållspapper så det för rinna av.
Stek svampen som du sparade till garnering i baconfettet som är kvar i stekpannan.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering.
Lägg i buljongtärningarna, häll i vinet och det kokande vattnet. Låt småputtra på medelvärme i ca 20 min.
Tag av kastrullen från plattan. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät.
Riv parmesanosten på grova sidan. Har du finriven redan så funkar det med.
Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, 200 grader i ugnen till de blivit gyllenbruna.
Ta ut och låt dom rinna av på lite hushållspapper.
Skär upp baconet i lagom stora bitar och knaperstek i lite smör.
Ta upp baconet och lägg det på en bit hushållspapper så det för rinna av.
Stek svampen som du sparade till garnering i baconfettet som är kvar i stekpannan.