Citron, kyckling och sparris stir-fry
2
Innehåll
Att göra olika stir-frys är otroligt enkelt och gott. Man kan variera innehåll och smaker hur mycket som helst. Det här är en citron, kyckling och sparris stir-fry som inte tar mer än 20 minuter att svänga ihop från det att du plockar fram första ingrediensen. Otroligt lättlagat.
Handla ingredienser online, fraktfritt!
– Tamarisoja (ekologisk)
– Shiratakinudlar
Det som kanske fattas här är en typ av fettkälla, men det kan du enkelt få genom att göra en god vitlöksdipp till.
Servera med lite shiratakinudlar t ex.
Total tid:
20 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 2 st kycklingfiléer
- 200 g sparris (färsk)
- 1 msk vitlök (finhackad)
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk rivet skal av citron
- 1 msk pressad citron
- 3 msk tamarisoja
Instruktioner
- Skär kycklingen i strimlor.
- Skär sparrisen i mindre bitar, cirka 3-4 cm långa.
- Bryn kycklingen tillsammans med vitlöken i olivoljan. Salta och peppra.
- Tillsätt sparrisen, citronskalet och citronsaften och låt den fräsa med några minuter.
- Slå på sojan och rör om igen tills allt har fått soja på sig och kycklingen är genomstekt.
- Servera direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Tyckte ”såsen” var jätte god!! Dock något salt. Nästa ggn ska vi dock byta ut bröstfilé mot lårfilé eftersom den blir saftigare samt komplettera med lite paprika. Maken åt ris till, jag åt spetskål vilket tyvärr inte sög upp såsen så nästa ggn ska jag pröva riva blomkål.