Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citron, kyckling och sparris stir-fry

4 av 1 röst
Citron, kyckling och sparris stir-fry

Att göra olika stir-frys är otroligt enkelt och gott. Man kan variera innehåll och smaker hur mycket som helst. Det här är en citron, kyckling och sparris stir-fry som inte tar mer än 20 minuter att svänga ihop från det att du plockar fram första ingrediensen. Otroligt lättlagat.

Handla ingredienser online, fraktfritt!

Tamarisoja (ekologisk)
Shiratakinudlar

Det som kanske fattas här är en typ av fettkälla, men det kan du enkelt få genom att göra en god vitlöksdipp till.

Servera med lite shiratakinudlar t ex.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär kycklingen i strimlor.
  • Skär sparrisen i mindre bitar, cirka 3-4 cm långa.
  • Bryn kycklingen tillsammans med vitlöken i olivoljan. Salta och peppra.
  • Tillsätt sparrisen, citronskalet och citronsaften och låt den fräsa med några minuter.
  • Slå på sojan och rör om igen tills allt har fått soja på sig och kycklingen är genomstekt.
  • Servera direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Citron, kyckling och sparris stir-fry”

  1. 4 stars
    Tyckte ”såsen” var jätte god!! Dock något salt. Nästa ggn ska vi dock byta ut bröstfilé mot lårfilé eftersom den blir saftigare samt komplettera med lite paprika. Maken åt ris till, jag åt spetskål vilket tyvärr inte sög upp såsen så nästa ggn ska jag pröva riva blomkål.

4 from 1 vote

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg