Citron, kyckling och sparris stir-fry
Sparat av:
0
st
Att göra olika stir-frys är otroligt enkelt och gott. Man kan variera innehåll och smaker hur mycket som helst. Det här är en citron, kyckling och sparris stir-fry som inte tar mer än 20 minuter att svänga ihop från det att du plockar fram första ingrediensen. Otroligt lättlagat.
Handla ingredienser online, fraktfritt!
– Tamarisoja (ekologisk)
– Shiratakinudlar
Det som kanske fattas här är en typ av fettkälla, men det kan du enkelt få genom att göra en god vitlöksdipp till.
Servera med lite shiratakinudlar t ex.
Sparat av:
0
st
Portioner: 2
Ingredienser
- 2 st kycklingfiléer
- 200 g sparris (färsk)
- 1 msk vitlök (finhackad)
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk nymalen svartpeppar
- 1 tsk rivet skal av citron
- 1 msk pressad citron
- 3 msk tamarisoja
Instruktioner
- Skär kycklingen i strimlor.
- Skär sparrisen i mindre bitar, cirka 3-4 cm långa.
- Bryn kycklingen tillsammans med vitlöken i olivoljan. Salta och peppra.
- Tillsätt sparrisen, citronskalet och citronsaften och låt den fräsa med några minuter.
- Slå på sojan och rör om igen tills allt har fått soja på sig och kycklingen är genomstekt.
- Servera direkt!
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!