Citron- och kokosbitar
0
Citron- och kokosbitar är ett recept som jag hittat hos Sofies lchf, som är en sida som tyvärr är nedlagd, men som har massor av härliga recept som jag fått lov att låta leva vidare på min receptportal.
Originalreceptet kommer tydligen från Åse och då kan man verkligen tänka sig att det är kanongott.
Det är en syrlig och väldig fräsch kaka det här och funkar ju perfekt för dig som äter lchf.
Recept och bild: Sofie Marklund
Total tid: 55 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
Smördeg
- 2,5 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl sötning
- 1,5 dl Rostade kokosflingor
- 80 g Smör
- 0,5 msk Fiberhusk
Fyllning
- 2 ägg
- 1 msk Kokosolja
- 1 dl sötning
- Saften av 1 citron
- Skalet av 2 ekologiska citroner
- 2 msk Mandelmjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Fiberhusk
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 1 pt salt
Instruktioner
Smördegsbotten
- Sätt ugnen på 180 grader. Lägg folie eller bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm. Smörj.
- Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop. Tryck ut i form. Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.
Fyllningen
- Under tiden botten gräddas, blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.
Montering
- Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå. Grädda i ca 20 minuter.
- Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar. 10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit. Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor? Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!