Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citron- och kokosbitar

3,60 av 5 röster
Citron- och kokosbitar

Citron- och kokosbitar är ett recept som jag hittat hos Sofies lchf, som är en sida som tyvärr är nedlagd, men som har massor av härliga recept som jag fått lov att låta leva vidare på min receptportal.
Originalreceptet kommer tydligen från Åse och då kan man verkligen tänka sig att det är kanongott.
Det är en syrlig och väldig fräsch kaka det här och funkar ju perfekt för dig som äter lchf.

Recept och bild: Sofie Marklund

Total tid: 55 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Smördeg

Fyllning

Instruktioner

Smördegsbotten

  • Sätt ugnen på 180 grader. Lägg folie eller bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm. Smörj.
  • Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop. Tryck ut i form. Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.

Fyllningen

  • Under tiden botten gräddas, blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.

Montering

  • Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå. Grädda i ca 20 minuter.
  • Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar. 10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit. Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor? Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,60 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg