Citron- och kokosbitar

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 4 röster - Betygsätt

Citron- och kokosbitar är ett recept som jag hittat hos Sofies lchf, som är en sida som tyvärr är nedlagd, men som har massor av…

Läs mer 6 kommentarer Skriv ut
Citron- och kokosbitar
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse15 minTillagning40 minTotalt55 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Citron- och kokosbitar är ett recept som jag hittat hos Sofies lchf, som är en sida som tyvärr är nedlagd, men som har massor av härliga recept som jag fått lov att låta leva vidare på min receptportal.
Originalreceptet kommer tydligen från Åse och då kan man verkligen tänka sig att det är kanongott.
Det är en syrlig och väldig fräsch kaka det här och funkar ju perfekt för dig som äter lchf.

Recept och bild: Sofie Marklund

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Smördeg
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1,50 deciliter Rostade kokosflingor
 80 g Smör
 0,50 msk Fiberhusk
Fyllning
 2 Ägg
 1 msk Kokosfett
 Saften av 1 citron
 Skalet av 2 ekologiska citroner
 2 msk Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Fiberhusk
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 nypa Salt

 

Gör så här:

Smördegsbotten
1

Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg folie eller bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm. Smörj.

2

Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop.
Tryck ut i form.
Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.

Fyllningen
3

Under tiden botten gräddas, blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.

Montering
4

Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå.
Grädda i ca 20 minuter.

5

Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar.
10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit.
Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor?
Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Smördeg
 2,50 deciliter Mandelmjöl
 1,50 deciliter Rostade kokosflingor
 80 g Smör
 0,50 msk Fiberhusk
Fyllning
 2 Ägg
 1 msk Kokosfett
 Saften av 1 citron
 Skalet av 2 ekologiska citroner
 2 msk Mandelmjöl
 1 tsk Bakpulver
 1 tsk Fiberhusk
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 nypa Salt

Instruktioner

Smördegsbotten
1

Sätt ugnen på 180 grader.
Lägg folie eller bakpapper i en form på ca 20 x 20 cm. Smörj.

2

Rosta kokosflingorna och blanda sedan alla ingredienser till smördegen i en matberedare med knivar. Kör tills allt har gått ihop.
Tryck ut i form.
Grädda i ca 20 minuter, håll koll så det inte bränns.

Fyllningen
3

Under tiden botten gräddas, blanda ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet.

Montering
4

Ta ut smördegen och häll fyllningen ovanpå.
Grädda i ca 20 minuter.

5

Låt svalna (ställ gärna kallt i en timmes tid) och skär sedan lagom bitar.
10 bitar för en dessert och i 20 bitar för en (i mitt tycke) lagom godbit.
Pudra med florsocker eller Sukrin Melis eller varför inte kokosflingor?
Servera gärna lite kokosgrädde till (Garants behöver man inte vispa) eller vispad grädde.

Citron- och kokosbitar
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida