En riktig festkyckling med liten arbetsinsats.
Värm ugnen till 225.
Salta och peppra hela kycklingen. Strö timjan över och i kycklingen. Dela en citron och klämma saften över kycklingen. Stoppa sedan in citronen i kycklingen. Lägg lite smör i en form samt en klick in i kycklingen. Ställ in kycklingen i ugnen i ca 45 minuter (saften ska vara genomskinlig). När smöret smällt så häll i soyan och ös kycklingen då och då.
Sätter en hel stor vitlök i ugnen (eller på grillen) i typ en halvtimme på 225 grader. Den ska vara helt mjuk. Sedan kapar jag vitlöken på hälften och trycker ut klyftorna i en bunke. Mosar det med en gaffel. Sedan har jag i smetana och majonnäs i lika delar. I med zest av en halv citron och saften (man smakar av). Salt och peppar.
Blanda ihop dijonsenap, olivolja, persilja och smaka utav med citronsaft.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Värm ugnen till 225.
Salta och peppra hela kycklingen. Strö timjan över och i kycklingen. Dela en citron och klämma saften över kycklingen. Stoppa sedan in citronen i kycklingen. Lägg lite smör i en form samt en klick in i kycklingen. Ställ in kycklingen i ugnen i ca 45 minuter (saften ska vara genomskinlig). När smöret smällt så häll i soyan och ös kycklingen då och då.
Sätter en hel stor vitlök i ugnen (eller på grillen) i typ en halvtimme på 225 grader. Den ska vara helt mjuk. Sedan kapar jag vitlöken på hälften och trycker ut klyftorna i en bunke. Mosar det med en gaffel. Sedan har jag i smetana och majonnäs i lika delar. I med zest av en halv citron och saften (man smakar av). Salt och peppar.
Blanda ihop dijonsenap, olivolja, persilja och smaka utav med citronsaft.