En citroncheesecakepaj är så otroligt gott och fräscht!
Den här passar otroligt fint till sommaren, men är ju så god att man kan äta den året om utan några som helst problem.
Detta är ett recept som är sockerfritt, glutenfritt och med mindre mängd kolhydrater. Helt anpassad till LCHF helt enkelt.
Receptet är anpassat för en lite större pajform, på cirka 30 cm i diameter.
Recept och bilder: Lena Ström
En annan riktigt god variant är denna cheesecake med blåbärsspegel.
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Använd gärna en matberedare eller elvisp.
Tryck ut pajbotten i en pajform.
Nagga den med en gaffel.
Grädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut botten och låt den svalna.
Sänk värmen i ugnen till 150 grader.
Börja med att vispa färskosten till en slät kräm.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop de.
Häll ut fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen i cirka 25 minuter.
Den ska inte dallra om du rör på formen utan vara fast.
Ta ut den och låt den svalna. Den kan med fördel ställas i kylen ett par timmar innan servering.
Servera med lite färska hallon och vispad grädde.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Använd gärna en matberedare eller elvisp.
Tryck ut pajbotten i en pajform.
Nagga den med en gaffel.
Grädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut botten och låt den svalna.
Sänk värmen i ugnen till 150 grader.
Börja med att vispa färskosten till en slät kräm.
Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop de.
Häll ut fyllningen i pajskalet.
Grädda pajen i cirka 25 minuter.
Den ska inte dallra om du rör på formen utan vara fast.
Ta ut den och låt den svalna. Den kan med fördel ställas i kylen ett par timmar innan servering.
Servera med lite färska hallon och vispad grädde.
Emma says:
Supergod! Jag rekommenderar dock att ha i lite mer citron (både skal och saft) än vad receptet säger!
LCHF-arkivet says:
Härligt! Tack för återkopplingen!
Consessa says:
Hade i lite mer riven skal och lite mer presssd citron efter att ha smakat av fyllningen. En av dom godaste cheescake jag någonsin gjort 🥰❤️