Citroncheesecakepaj

star iconstar iconstar iconstar half iconstar empty icon 3 röster - Betygsätt

En citroncheesecakepaj är så otroligt gott och fräscht! Den här passar otroligt fint till sommaren, men är ju så god att man kan äta den…

Läs mer 2 kommentarer
Citroncheesecakepaj
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning1 timTotalt1 tim 20 min

Beskrivning - Information

En citroncheesecakepaj är så otroligt gott och fräscht!

Den här passar otroligt fint till sommaren, men är ju så god att man kan äta den året om utan några som helst problem.

Detta är ett recept som är sockerfritt, glutenfritt och med mindre mängd kolhydrater. Helt anpassad till LCHF helt enkelt.

Receptet är anpassat för en lite större pajform, på cirka 30 cm i diameter.

Recept och bilder: Lena Ström

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Deg till pajbotten
 4 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Sötning
 100 g Smör
 1,50 tsk Fiberhusk
 1 nypa Salt
 1,50 tsk Vaniljpulver
Fyllning
 400 g Färskost
 1 dl Sötning
 3 st Ägg
 3 msk Grädde
 2 msk Rivet citronskal
 2,50 msk Pressad citron
Tillbehör
 100 g Hallon
 2 deciliter Vispad grädde

Gör så här:

Botten
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Använd gärna en matberedare eller elvisp.

Citroncheesecakepaj

3

Tryck ut pajbotten i en pajform.
Nagga den med en gaffel.

4

Grädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut botten och låt den svalna.

Fyllningen
5

Sänk värmen i ugnen till 150 grader.

6

Börja med att vispa färskosten till en slät kräm.

7

Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop de.

Citroncheesecakepaj

8

Häll ut fyllningen i pajskalet.

9

Grädda pajen i cirka 25 minuter.
Den ska inte dallra om du rör på formen utan vara fast.

10

Ta ut den och låt den svalna. Den kan med fördel ställas i kylen ett par timmar innan servering.

11

Servera med lite färska hallon och vispad grädde.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.7 / 5. Antal röster: 3

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Deg till pajbotten
 4 deciliter Mandelmjöl
 1 dl Sötning
 100 g Smör
 1,50 tsk Fiberhusk
 1 nypa Salt
 1,50 tsk Vaniljpulver
Fyllning
 400 g Färskost
 1 dl Sötning
 3 st Ägg
 3 msk Grädde
 2 msk Rivet citronskal
 2,50 msk Pressad citron
Tillbehör
 100 g Hallon
 2 deciliter Vispad grädde

Instruktioner

Botten
1

Sätt ugnen på 180 grader.

2

Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Använd gärna en matberedare eller elvisp.

Citroncheesecakepaj

3

Tryck ut pajbotten i en pajform.
Nagga den med en gaffel.

4

Grädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Ta ut botten och låt den svalna.

Fyllningen
5

Sänk värmen i ugnen till 150 grader.

6

Börja med att vispa färskosten till en slät kräm.

7

Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop de.

Citroncheesecakepaj

8

Häll ut fyllningen i pajskalet.

9

Grädda pajen i cirka 25 minuter.
Den ska inte dallra om du rör på formen utan vara fast.

10

Ta ut den och låt den svalna. Den kan med fördel ställas i kylen ett par timmar innan servering.

11

Servera med lite färska hallon och vispad grädde.

Citroncheesecakepaj

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida