Det här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling.
Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men i detta receptet är det så lite citron att det är försumligt. Citronen skall man se som en krydda i detta receptet.
Servera med lite stekta grönsaker så har du en kanongod maträtt!
Skiva champinjonerna och löken.
Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.
Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.
Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.
Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.
Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skiva champinjonerna och löken.
Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.
Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.
Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.
Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.
Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.
Rune Magnusson says:
Jag gör lika med kycklingen men lägger i strimlade soltorkade tomater hälften av en liten burk vitlök efter smak, sedan häller jag 2,5dl matlagnings grädde. Låt det puttra till kycklingen är klar, till sist läger jag i påse babyspenat i ca 1-2 minuter. Passar jätte bra till band pasta. Enkel men god och snabb rätt.