Citronkyckling
0
Innehåll
Det här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling.
Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men i detta receptet är det så lite citron att det är försumligt. Citronen skall man se som en krydda i detta receptet.
Servera med lite stekta grönsaker så har du en kanongod maträtt!
Total tid: 50 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 50 g gul lök
- 200 g Färska champinjoner
- 25 g vitlök
- 4 dl grädde 40%
- 3 st citroner Helst ekologiska.
- 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
- 1 msk torkad timjan
- 30 g smör till stekning
Instruktioner
- Skiva champinjonerna och löken.
- Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.
- Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.
- Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.
- Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.
- Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!