Citronkyckling

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 4 röster - Betygsätt

Det här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling. Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Citronkyckling
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning40 minTotalt50 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Det här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling.

Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men i detta receptet är det så lite citron att det är försumligt. Citronen skall man se som en krydda i detta receptet.

Servera med lite stekta grönsaker så har du en kanongod maträtt!

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 50 g Lök (gul)
 200 g Champinjoner (färska)
 25 g Vitlök
 3 st Citroner
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan
 30 g Smör till stekning

 

Gör så här:

1

Skiva champinjonerna och löken.

2

Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.

4

Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.

5

Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.

6

Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.

7

Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 50 g Lök (gul)
 200 g Champinjoner (färska)
 25 g Vitlök
 3 st Citroner
 1 msk Kycklingfond (koncentrerad)
 1 msk Timjan
 30 g Smör till stekning

Instruktioner

1

Skiva champinjonerna och löken.

2

Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.

3

Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.

4

Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.

5

Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.

6

Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.

7

Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.

Citronkyckling
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

  • Profilbild för Rune Magnusson
    Rune Magnusson says:

    Jag gör lika med kycklingen men lägger i strimlade soltorkade tomater hälften av en liten burk vitlök efter smak, sedan häller jag 2,5dl matlagnings grädde. Låt det puttra till kycklingen är klar, till sist läger jag i påse babyspenat i ca 1-2 minuter. Passar jätte bra till band pasta. Enkel men god och snabb rätt.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida