Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citronkyckling

5 av 5 röster
Citronkyckling

Det här är ett väldigt enkelt, gott och fräscht LCHF-recept på citronkyckling.

Vissa kanske ställer sig frågande till citronen då frukt inte är LCHF, men i detta receptet är det så lite citron att det är försumligt. Citronen skall man se som en krydda i detta receptet.

Servera med lite stekta grönsaker så har du en kanongod maträtt!

Total tid: 50 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skiva champinjonerna och löken.
  • Skär kycklingen i den storlek du vill ha bitarna. Jag skar dem på längden så det blev lite längre strimlor.
  • Bryn kycklingen i en stekpanna (gärna djup för att göra grytan i en och samma panna). Salta och peppra lite.
  • Lägg i champinjonerna, löken och vitlöken och låt det bryna lite med.
  • Slå på grädden och fonden. Tillsätt rivet citronskal från 3 citroner och timjan.
  • Låt det hela sjuda i cirka 20 minuter tills det att kycklingen är genomlagad och såsen har en bra konsistens.
  • Pressa i saften från cirka 2 citroner precis innan du serverar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg