Beskrivning - Information
Ok, jag säger det här direkt att dessa citronmarinerade morötter inte är något som man skall äta för mycket av då det är en hel del kolhydrater, MEN, det är inte fel att äta lite morötter som tillbehör då morötter innehåller mycket näringsämnen som man kan behöva.
Äter du strikt LCHF, då bör du undvika detta recept helt, men om du känner att du har utrymme under din dag till ett galet gott tillbehör, så kan du mycket väl mumsa i dig några morötter.
Receptet i sig skickar mig tillbaka till min ungdom då jag bodde i Lund och man gick och käkade kebab, falafel och shawarma på Falafelkungen. Då fick man dessa morötter som ett tillbehör och det har suttit som etsat i mitt smakminne. Det slog mig helt plötsligt en dag att jag borde kunna hitta något recept på dessa marockanska morötter och tror ni inte att jag lyckades hitta det på nätet.
Så, nu kan jag minnas tillbaka till min ungdom och få uppleva denna fantastiska smak igen.
Detta passar ypperligt till grillat kött eller varför inte till hemlagad kebab.
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Skiva morötterna cirka 0,5 cm tjocka. Använd gärna en mandolin.
Blanchera/förväll morötterna i cirka 1 minut i lättsaltat vatten. De skall bli lite mjuka, men fortfarande ha en liten kärna av tuggmotstånd.
Häll av morötterna i ett durkslag och spola genast med kallt vatten för att stanna av tillagningen.
Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
Blanda ner morötterna och blanda ihop väl.
Ställ kallt i minst tre timmar, gärna till nästa dag, då kommer de att smaka som bäst.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skiva morötterna cirka 0,5 cm tjocka. Använd gärna en mandolin.
Blanchera/förväll morötterna i cirka 1 minut i lättsaltat vatten. De skall bli lite mjuka, men fortfarande ha en liten kärna av tuggmotstånd.
Häll av morötterna i ett durkslag och spola genast med kallt vatten för att stanna av tillagningen.
Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
Blanda ner morötterna och blanda ihop väl.
Ställ kallt i minst tre timmar, gärna till nästa dag, då kommer de att smaka som bäst.
Johan says:
Tackar, mycket gott recept!