Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citronmarinerade morötter

4,67 av 9 röster
Citronmarinerade morötter

Ok, jag säger det här direkt att dessa citronmarinerade morötter inte är något som man skall äta för mycket av då det är en hel del kolhydrater, MEN, det är inte fel att äta lite morötter som tillbehör då morötter innehåller mycket näringsämnen som man kan behöva.
Äter du strikt LCHF, då bör du undvika detta recept helt, men om du känner att du har utrymme under din dag till ett galet gott tillbehör, så kan du mycket väl mumsa i dig några morötter.

Receptet i sig skickar mig tillbaka till min ungdom då jag bodde i Lund och man gick och käkade kebab, falafel och shawarma på Falafelkungen. Då fick man dessa morötter som ett tillbehör och det har suttit som etsat i mitt smakminne. Det slog mig helt plötsligt en dag att jag borde kunna hitta något recept på dessa marockanska morötter och tror ni inte att jag lyckades hitta det på nätet.
Så, nu kan jag minnas tillbaka till min ungdom och få uppleva denna fantastiska smak igen.

Detta passar ypperligt till grillat kött eller varför inte till hemlagad kebab.

Total tid: 3 timmar 10 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skiva morötterna cirka 0,5 cm tjocka. Använd gärna en mandolin.
  • Blanchera/förväll morötterna i cirka 1 minut i lättsaltat vatten. De skall bli lite mjuka, men fortfarande ha en liten kärna av tuggmotstånd.
  • Häll av morötterna i ett durkslag och spola genast med kallt vatten för att stanna av tillagningen.
  • Blanda ihop övriga ingredienser i en bunke.
  • Blanda ner morötterna och blanda ihop väl.
  • Ställ kallt i minst tre timmar, gärna till nästa dag, då kommer de att smaka som bäst.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

6 kommentarer till “Citronmarinerade morötter”

  1. Jag vet inte vad du har för morötter men om jag förväller mina morötter i ca 1 minut så är dom lika stenhårda som om dom var råa. Koka morötter tar ju längre tid än att koka potatis. Så vad är hemligheten?

4,67 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg