Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Supergod Citronpaj

4,50 av 2 röster
Supergod Citronpaj

Superenkel och god citronpaj med få ingredienser.
Perfekt till fikat! Servera som den är eller med goda tillbehör så som grädde, bär osv. Pajskalet går alldeles utmärkt att använda även till matpajer.
Följ mig gärna på @lchfchristine för mer inspiration.

Total tid: 40 minuter
Portioner: 10
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

Pajskal

Fyllning

Instruktioner

Pajskal

  • Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare
  • Fördela ut degen i en pajform med avtagbar botten eller klä formen men bakplåtspapper så pajen kan lyftas ur. Jag brukar använda en slickepott och sedan jämna till för hand.
  • Grädda på 200 grader i 10 min. Ta ut och låt svalna

Fyllning

  • Riv skalet på båda citronerna och pressa ur saften ur den ena. Vill man ha mycket citronsmak kan man ta saften från båda.
  • Använd elvisp och vispa ihop ägg, citron samt sötströ.
  • Rör ner mandelmjölet för hand eller med lägsta fart på elvispen.
  • Häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 20 minuter.
  • Ta ut och låt pajen svalna helt. Servera med t.ex. grädde, bär eller ät som den är.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg