Supergod Citronpaj
0
Superenkel och god citronpaj med få ingredienser.
Perfekt till fikat! Servera som den är eller med goda tillbehör så som grädde, bär osv. Pajskalet går alldeles utmärkt att använda även till matpajer.
Följ mig gärna på @lchfchristine för mer inspiration.
Total tid: 40 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
Pajskal
- 3 dl mandelmjöl
- 30 g smör
- 1 st ägg
Fyllning
- 4 st ägg
- 2 st citroner
- 0,5 dl Sötning
- 2 dl mandelmjöl
Instruktioner
Pajskal
- Blanda alla ingredienser till pajskalet i en matberedare
- Fördela ut degen i en pajform med avtagbar botten eller klä formen men bakplåtspapper så pajen kan lyftas ur. Jag brukar använda en slickepott och sedan jämna till för hand.
- Grädda på 200 grader i 10 min. Ta ut och låt svalna
Fyllning
- Riv skalet på båda citronerna och pressa ur saften ur den ena. Vill man ha mycket citronsmak kan man ta saften från båda.
- Rör ner mandelmjölet för hand eller med lägsta fart på elvispen.
- Häll över fyllningen i pajskalet och grädda i 20 minuter.
- Ta ut och låt pajen svalna helt. Servera med t.ex. grädde, bär eller ät som den är.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!