Citronpannacotta med hallon

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 4 röster - Betygsätt

Citronpannacotta med hallon är en supergod och fräsch efterrätt som är perfekt att ha när man ska bjuda på middag. Den är helt perfekt att…

Läs mer 0 kommentarer
Citron- och hallonpannacotta
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse20 minTillagning2 timTotalt2 tim 20 min

Beskrivning - Information

Citronpannacotta med hallon är en supergod och fräsch efterrätt som är perfekt att ha när man ska bjuda på middag.
Den är helt perfekt att göra klar och ha i kylen och sen när det ska serveras så garnerar man det sista bara.

Recept och bilder: Najnis kök

Ingredienser

Mängd1 Portion
 5 deciliter Grädde
 4 tsk Sötning
 Pressad saft av en citron
 1,50 tsk Vaniljextrakt
Garnering
 Vispad grädde
 Färska hallon
 Rostade hackade pumpakärnor
 Rivet citronskal av en ekologisk citron

Gör så här:

1

Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten. Låt de ligga där tills vidare.

2

Koka upp grädden. Rör om så det inte fastnar i botten. Ta bort från plattan.

3

Tillsätt sötning, vaniljextrakt och citronsaft.

4

Krama ur gelatinbladen från vatten och tillsätt de i grädden. Rör om tills gelatinbladen smält.
Låt svalna.

5

Ta fram fyra serveringsglas.
Lägg några hallon i botten av glaset.

6

Häll på pannacottasmeten fördelat på alla fyra glas.

7

Ställ in i kylen minst två timmar tills pannacottan har stelnat helt.

8

Ta ut innan servering och garnera med vispad grädde, rivet citronskal, hallon och lite rostade pumpakärnor.

Citron- och hallonpannacotta

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 5 deciliter Grädde
 4 tsk Sötning
 Pressad saft av en citron
 1,50 tsk Vaniljextrakt
Garnering
 Vispad grädde
 Färska hallon
 Rostade hackade pumpakärnor
 Rivet citronskal av en ekologisk citron

Instruktioner

1

Lägg gelatinbladen i blöt i lite vatten. Låt de ligga där tills vidare.

2

Koka upp grädden. Rör om så det inte fastnar i botten. Ta bort från plattan.

3

Tillsätt sötning, vaniljextrakt och citronsaft.

4

Krama ur gelatinbladen från vatten och tillsätt de i grädden. Rör om tills gelatinbladen smält.
Låt svalna.

5

Ta fram fyra serveringsglas.
Lägg några hallon i botten av glaset.

6

Häll på pannacottasmeten fördelat på alla fyra glas.

7

Ställ in i kylen minst två timmar tills pannacottan har stelnat helt.

8

Ta ut innan servering och garnera med vispad grädde, rivet citronskal, hallon och lite rostade pumpakärnor.

Citron- och hallonpannacotta

Citronpannacotta med hallon

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida