Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citronpannacotta

Inga röster än
Citronpannacotta

Citronpannacotta är en fräsch och krämig LCHF-dessert som kombinerar syrligheten från citron med den lena konsistensen av pannacotta.

Perfekt för en festlig middag eller som en lättare avslutning på en måltid, är denna citronpannacotta både enkel att göra och full av smak. Den fräscha citrontonen balanserar den krämiga basen och gör varje tugga uppfriskande.

Med låg kolhydrathalt och hög smakprofil är detta en idealisk dessert för dig som följer en LCHF-livsstil men ändå vill njuta av något sött och fräscht.

Just detta receptet ger en relativt lös citronpannacotta, så om du gillar en mer fast variant, så ska du kanske tillsätta 0,5 gelatinblad till.

Några andra tips på goda LCHF-efterrätter

Kanelpannacotta
Enkel chokladmousse
Hallonpaj
Morotskaka

Recept från Martina Engdahl

Total tid: 3 timmar
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 342kcal
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  • Koka upp grädden tillsammans med sötning, rivet citronskal och vaniljpulver. Ta av grytan från plattan.
  • Tillsätt gelatinbladen och pressad citron. Rör om tills gelatinet har lösts upp.
  • Sila av smeten genom en relativt finmaskig sil. Detta är för att få bort citronskalet.
  • Häll upp i serveringsglas och ställ kallt i cirka 3 timmar
  • Innan servering, riv mörk choklad över citronpannacottan.

Näringsinnehåll

Kalorier: 342kcal | Kolhydrater: 9g | Protein: 3g | Fett: 36g | Fiber: 0,1g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg