Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citronpudding

Inga röster än
Citronpudding

Citronpudding är en lätt och syrlig dessert som passar perfekt efter en LCHF-måltid. Den krämiga konsistensen kombineras med en frisk och fräsch citronsmak, vilket gör denna citronpudding till en uppfriskande avslutning på middagen.

Med få kolhydrater och naturliga ingredienser som färskost, ägg och citron blir denna efterrätt både smakrik och mättande utan att kompromissa med din kosthållning.

Citronpudding | LCHF-arkivet
Citronpudding 8

Citronpudding serveras gärna lätt ljummen, alternativt kyld, kanske med en klick vispad grädde och lite rivet citronskal för extra elegans. Den är ett utmärkt val när du vill bjuda på något gott men ändå hålla det hälsosamt.

Recept och bilder: Lena Ström

Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 359kcal
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke; ägg, sötning, citronjuice, citronskal och färskost.
  • Häll ostblandningen i 4 formar.
    Citronpudding | LCHF-arkivet
  • Grädda i ugnen ca 20 minuter.

Näringsinnehåll

Kalorier: 359kcal | Kolhydrater: 4g | Protein: 7g | Fett: 35g | Fiber: 1g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg