Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citronsockerkaka

5 av 2 röster
Citronsockerkaka

Här kommer ett recept på en lättbakad citronsockerkaka som är otroligt god.
Jag bakar med SoftBake, den ger volym och fluffigare & mjuk konsistens till glutenfria degar/smet.

I receptet så används citronarom, men om du inte har det hemma så kan du säkert ta rivet skal av en halv citron och någon matsked med pressad citron för att få en fin citronsmak.

Total tid: 40 minuter
Författare: @sockerfrittsaklart

Ingredienser

Tips på utrustning

  • Bakform i silikon
  • Elvisp

Instruktioner

  • Vispa ägg och sötning poröst och tillsätt citron. Smält smöret och vispa ner det.
  • Blanda alla torra ingredienserna väl och rör ner dom i äggblandningen.
  • Häll ner smeten i en form, jag använder en silikon form så slipper jag smöra & bröa den. In i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
  • Ta ut och ta upp den ur formen för att sedan låta den svalna på ett galler.
    Citron sockerkaka
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 kommentarer till “Citronsockerkaka”

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg