Här kommer ett recept på en lättbakad citronsockerkaka som är otroligt god.
Jag bakar med SoftBake, den ger volym och fluffigare & mjuk konsistens till glutenfria degar/smet.
I receptet så används citronarom, men om du inte har det hemma så kan du säkert ta rivet skal av en halv citron och någon matsked med pressad citron för att få en fin citronsmak.
Blanda alla torra ingredienserna väl och rör ner dom i äggblandningen.
Häll ner smeten i en form, jag använder en silikon form så slipper jag smöra & bröa den.
In i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Ta ut och ta upp den ur formen för att sedan låta den svalna på ett galler.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Blanda alla torra ingredienserna väl och rör ner dom i äggblandningen.
Häll ner smeten i en form, jag använder en silikon form så slipper jag smöra & bröa den.
In i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Ta ut och ta upp den ur formen för att sedan låta den svalna på ett galler.
Britt Evertsson says:
Kan jag ersätta softbake med nåt annat?
LCHF-arkivet says:
SoftBake går tyvärr inte att ersätta med något annat då det inte finns något som har samma egenskaper.
Richard says:
Vad är det för storlek på formen , är den på 1,5l ?