Citronsockerkaka
12
Här kommer ett recept på en lättbakad citronsockerkaka som är otroligt god.
Jag bakar med SoftBake, den ger volym och fluffigare & mjuk konsistens till glutenfria degar/smet.
I receptet så används citronarom, men om du inte har det hemma så kan du säkert ta rivet skal av en halv citron och någon matsked med pressad citron för att få en fin citronsmak.
Total tid: 40 minuter
Ingredienser
- 4 st ägg
- 1 dl Sötning
- 2 krm Citronarom
- 3 dl Mandelmjöl
- 2 msk Kokosmjöl
- 1 msk SoftBake
- 2 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vaniljpulver
- 50 g Smält smör
Tips på utrustning
- Bakform i silikon
- Elvisp
Instruktioner
- Blanda alla torra ingredienserna väl och rör ner dom i äggblandningen.
- Häll ner smeten i en form, jag använder en silikon form så slipper jag smöra & bröa den. In i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
- Ta ut och ta upp den ur formen för att sedan låta den svalna på ett galler.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Ser gott ut, men undrar vad är SoftBake o kan man ersätta det med något annat?
Man kan köpa SoftBake t.ex. här;
https://www.apotea.se/lindroos-softbake-150-g