För någon jul sedan så blev vi bjudna på en otroligt god och fräsch citrussill som jag bara kände att jag måste försöka att återskapa.
Så, här har jag gjort ett recept med ingefära, citron och apelsin.
Ett sillrecept som jag tycker passar utmärkt både till midsommar och jul.
Tänk på att använda ekologiska frukter, då du skall ha skalet som smaksättare.
Skär sillen i lagom stora bitar, cirka 1-2 cm breda är lagom.
Skiva löken, ingefäran och strimla skalen.
Lägg sill, rödlök, ingefära och citrusskal i en burk.
Slå på den kalla lagen.
Blanda runt lite i burken och ställ kallt i minst ett dygn, gärna längre.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skär sillen i lagom stora bitar, cirka 1-2 cm breda är lagom.
Skiva löken, ingefäran och strimla skalen.
Lägg sill, rödlök, ingefära och citrusskal i en burk.
Slå på den kalla lagen.
Blanda runt lite i burken och ställ kallt i minst ett dygn, gärna längre.
Malle says:
Blev en snabb favorit på påskbuffen