Hoppa till innehåll
Open navigation

Citrussill

5 av 2 röster
Sparat av: st
Citrussill

För någon jul sedan så blev vi bjudna på en otroligt god och fräsch citrussill som jag bara kände att jag måste försöka att återskapa.
Så, här har jag gjort ett recept med ingefära, citron och apelsin.

Ett sillrecept som jag tycker passar utmärkt både till midsommar och jul.

Tänk på att använda ekologiska frukter, då du skall ha skalet som smaksättare.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 4
Författare: LCHF-arkivet

Ingredienser

  • 190 g Inläggningssill, urvattnad (avrunnen)
  • 0,5 dl Ättika 12%
  • 1,5 dl Vatten
  • 2 msk Sötning
  • 7 st Vitpepparkorn
  • 2 st Lagerblad
  • 10 g Ingefära (färsk)
  • 20 g Rödlök
  • Skalet av 0,5 apelsin (ekologisk)
  • Skalet av 0,75 citron (ekologisk)
  • 1 msk Pressad apelsin
  • 1 msk Pressad citron

Instruktioner

  • Koka upp lagen först. Ättika, vatten, sötning, vitpeppar och lagerblad. Ställ åt sidan och låt svalna.
  • Skär sillen i lagom stora bitar, cirka 1-2 cm breda är lagom.
  • Skiva löken, ingefäran och strimla skalen.
  • Lägg sill, rödlök, ingefära och citrusskal i en burk. Slå på den kalla lagen.
  • Blanda runt lite i burken och ställ kallt i minst ett dygn, gärna längre.
    Citrussill
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg