Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

Inga röster än
Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

En mustig gryta jag gör på hel kyckling istället för tupp. Här serverat med vitlöksfrästa haricots verts

Total tid: 1 timme 15 minuter
Portioner: 4
Författare: Johan

Ingredienser

Vitlöksfrästa haricots verts

Instruktioner

  • Stycka kycklingen. Hacka alla grönsaker.
  • Skär bort svålen från fläsket och tärna den grovt. Låt svålen svettas i grytan så den släpper lite fett (mycket smak här). Lyft ur svålen och tillsätt en smörklick. Fräs sedan kycklingen så den får lite färg.
  • Stek champinjonerna vid sidan av i lite smör. Tillsätt champinjonerna och grönsakerna i grytan. I med tomatpurén och låt den fräsa med lite.
  • Tillsätt sedan vinet och buljongen, lagerbladet och pepparn. Låt koka under lock i ungefär en timme. Sista kvarten tillsätts timjan. Låt sedan den koka utan lock ett tag. Tomatpurén kommer att reda den en aning.
  • Koka haricots verts i lågt spad. Stek sedan vitlöken i olivolja. Tillsätt sedan haricots verts och fräs det en stund.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg