Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts
2
En mustig gryta jag gör på hel kyckling istället för tupp. Här serverat med vitlöksfrästa haricots verts
Total tid:
1 timme
15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1 st Kyckling (hel)
- 1 st Purjolök
- 4 st Charlottenlök (eller syltlök)
- 3 st Vitlöksklyftor
- 400 g Varmrökt fläsk
- 250 g Champinjoner
- 0,5 dl Tomatpuré
- 3 dl Mustigt rött vin
- 3 dl Kycklingbuljong
- 2 msk Timjan
- 2 st Lagerblad
- 1 msk Hel svartpeppar
- 4 st Morötter
- 6 st Stjälkar selleri
Vitlöksfrästa haricots verts
- 1 kg Haricots verts
- 3 st Vitlöksklyftor
- Olivolja
- Flingsalt
Instruktioner
- Stycka kycklingen. Hacka alla grönsaker.
- Skär bort svålen från fläsket och tärna den grovt. Låt svålen svettas i grytan så den släpper lite fett (mycket smak här). Lyft ur svålen och tillsätt en smörklick. Fräs sedan kycklingen så den får lite färg.
- Stek champinjonerna vid sidan av i lite smör. Tillsätt champinjonerna och grönsakerna i grytan. I med tomatpurén och låt den fräsa med lite.
- Tillsätt sedan vinet och buljongen, lagerbladet och pepparn. Låt koka under lock i ungefär en timme. Sista kvarten tillsätts timjan. Låt sedan den koka utan lock ett tag. Tomatpurén kommer att reda den en aning.
- Koka haricots verts i lågt spad. Stek sedan vitlöken i olivolja. Tillsätt sedan haricots verts och fräs det en stund.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!