Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En mustig gryta jag gör på hel kyckling istället för tupp. Här serverat med vitlöksfrästa haricots verts

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning1 timTotalt1 tim 15 min

Beskrivning - Information

En mustig gryta jag gör på hel kyckling istället för tupp. Här serverat med vitlöksfrästa haricots verts

ANNONS

 

Ingredienser

Mängd4 Portioner
 1 st Kyckling (hel)
 1 st Purjolök
 4 st Charlottenlök (eller syltlök)
 400 g Varmrökt fläsk
 250 g Champinjoner
 0,50 dl Tomatpuré
 3 deciliter Mustigt rött vin
 3 deciliter Kycklingbuljong
 2 msk Timjan
 2 st Lagerblad
 4 st Morötter
 6 st Stjälkar selleri
Vitlöksfrästa haricots verts
 1 kg Haricots verts
ANNONS

 

Gör så här:

1

Stycka kycklingen.
Hacka alla grönsaker.

2

Skär bort svålen från fläsket och tärna den grovt.
Låt svålen svettas i grytan så den släpper lite fett (mycket smak här).
Lyft ur svålen och tillsätt en smörklick. Fräs sedan kycklingen så den får lite färg.

3

Stek champinjonerna vid sidan av i lite smör.
Tillsätt champinjonerna och grönsakerna i grytan.
I med tomatpurén och låt den fräsa med lite.

4

Tillsätt sedan vinet och buljongen, lagerbladet och pepparn.
Låt koka under lock i ungefär en timme.
Sista kvarten tillsätts timjan. Låt sedan den koka utan lock ett tag. Tomatpurén kommer att reda den en aning.

5

Koka haricots verts i lågt spad. Stek sedan vitlöken i olivolja.
Tillsätt sedan haricots verts och fräs det en stund.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1 st Kyckling (hel)
 1 st Purjolök
 4 st Charlottenlök (eller syltlök)
 400 g Varmrökt fläsk
 250 g Champinjoner
 0,50 dl Tomatpuré
 3 deciliter Mustigt rött vin
 3 deciliter Kycklingbuljong
 2 msk Timjan
 2 st Lagerblad
 4 st Morötter
 6 st Stjälkar selleri
Vitlöksfrästa haricots verts
 1 kg Haricots verts

Instruktioner

1

Stycka kycklingen.
Hacka alla grönsaker.

2

Skär bort svålen från fläsket och tärna den grovt.
Låt svålen svettas i grytan så den släpper lite fett (mycket smak här).
Lyft ur svålen och tillsätt en smörklick. Fräs sedan kycklingen så den får lite färg.

3

Stek champinjonerna vid sidan av i lite smör.
Tillsätt champinjonerna och grönsakerna i grytan.
I med tomatpurén och låt den fräsa med lite.

4

Tillsätt sedan vinet och buljongen, lagerbladet och pepparn.
Låt koka under lock i ungefär en timme.
Sista kvarten tillsätts timjan. Låt sedan den koka utan lock ett tag. Tomatpurén kommer att reda den en aning.

5

Koka haricots verts i lågt spad. Stek sedan vitlöken i olivolja.
Tillsätt sedan haricots verts och fräs det en stund.

Coq au vin med vitlöksfrästa haricots verts
ANNONS

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida