Davinas fetaostfyllda köttbullar i italiensk tomatsås.
Skapat:
4 november, 2019
Senast ändrat:
9 juni, 2024

1
Gillar ni köttbullar och tomatsås måste ni testa denna ljuvliga middag!! Köttbullar fyllda med fetaost i en jättegod tomatsås med vitlök, tomatpesto och basilika. Serverat med spagetti från purepasta. Saknar ni vanlig spagetti måste ni testa purepasta fri från kolhydrater och väldigt få kalorier. Gå in och kika på deras hemsida www.purepasta.se för mer info om deras produkter. Följ mig gärna på @davinasketo för mer lchfrecept. Ha det fint!
Total tid:
35 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 500 g Färs
- 500 g Passerade tomater
- 1 Lök
- 3 Vitlöksklyftor
- 3 msk Basilika i kruka eller torkad
- 3 msk salt
- 1 ägg
- 1 msk Peppar
- 3 msk Tomatpesto
- 70 g Fetaost.
- 2 msk Olivolja
- 2 msk Tomatpuré
- 8 st Körsbärstomater
Instruktioner
Köttbullar.
- Sätt på ugnen på 225 grader. Lägg köttfärsen i en skål och hacka löken och tärna fetaosten.
- Gör lagom stora bollar och lägg dem i en form och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min.
Tomatsås.
- Ta en kastrull och sätt på medelvärme. Hacka vitlöken och fräs i olivoljan i ett par minuter.
- Tillsätt passerade tomater, tomatpuré, tomatpesto, ca 2 msk salt, och basilikan och låt puttra i 20 min.
- Efter ca 20 min lägg till körsbärstomater och smaka av. Låt puttra i ca 10 min till.
- Efter ca 25 min i ugnen ta ut köttbullar och lägg ner dem i såsen och rör försiktigt runt. Jag lät dem koka ihop i ca 5 min.
Purepasta spagetti
- Öppna paket och skölj i vatten i 2 minuter. Värm sedan i mikron eller genom att hälla varmt vatten på dem. Färdiga att äta!
- Detta serverade jag med en grönsallad och lite fetaost på toppen. Super gott!!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!