Här har ni ett recept på goda Lchf-scones.
Detta recept är 1-2 portioner men receptet går lätt att dubblera. Till dessa gjorde jag också en sockerfri sylt.
Fler recept hittar ni på min instagram
@davinasketo 👌🏼 Följ mig gärna🙂
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt smöret.
Finfördela smöret med dina fingrar i mjölblandningen som man gör med smulpaj.
Blanda ner ägget och grädden. Häll över på ett bakplåtspapper och toppa med lite solrosfrön eller pumpakärnor.
In i ugnen och grädda de i cirka 15 min.
Ta ut och låt svalna.
Låt småputtra i ca 10 min och rör om då och då.
Mixa med en stavmixer om man vill för att få den helt slät. Jag tryckte till bären med en potatispress istället för att mixa dem.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
Blanda alla torra ingredienser i en skål och tillsätt smöret.
Finfördela smöret med dina fingrar i mjölblandningen som man gör med smulpaj.
Blanda ner ägget och grädden. Häll över på ett bakplåtspapper och toppa med lite solrosfrön eller pumpakärnor.
In i ugnen och grädda de i cirka 15 min.
Ta ut och låt svalna.
Låt småputtra i ca 10 min och rör om då och då.
Mixa med en stavmixer om man vill för att få den helt slät. Jag tryckte till bären med en potatispress istället för att mixa dem.