Davinas saffranskaka med citronfrosting

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Om det är något ni ska baka till jul så är det denna underbara kakan. Så otroligt god och saftig. Testa så får ni se😃…

Läs mer 1 kommentarer Skriv ut
Davinas saffranskaka med citronfrosting.
ANNONS
cooked_user_7725SkapareDavinas ketoFörberedelse10 minTillagning25 minTotalt35 min

Beskrivning - Information

Om det är något ni ska baka till jul så är det denna underbara kakan. Så otroligt god och saftig. Testa så får ni se😃
Mer av mina recept hittar ni på min instagram davinasketo följ mig jätte gärna!😍

ANNONS

Ingredienser

Mängd8 Portioner
Kakan
 2 Ägg
 1,50 deciliter Sötning
 100 g Smör, rumsvarmt
 2 tsk Bakpulver
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Pofiber
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 1,50 deciliter Grädde
 Till formen, smör och kokosflingor
Citronfrosting
 100 g Philadelphiaost
 25 g Smör rumsvarmt
 0,50 dl Sukrin melis
 1-2 msk Citronsaft
 Zest från 1 citron
ANNONS

Gör så här:

Kakan
1

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

2

Vispa äggen fluffigt ihop med sötning.

3

Tillsätt smöret och vispa en stund till.

4

Blanda ihop alla torra ingredienserna och blanda ihop med äggsmeten. (Kommer bli en tjockare smet.)

5

Bred ut smeten i en smord och ”bröad” rund form, ca 22-24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–27 minuter. Låt den svalna i formen.

Citronfrosting
6

Vispa ihop alla ingredienser och bred på den svalna kakan.
Dekorera med lingon och kokosflingor.

Davinas saffranskaka med citronfrosting.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakan
 2 Ägg
 1,50 deciliter Sötning
 100 g Smör, rumsvarmt
 2 tsk Bakpulver
 2 deciliter Mandelmjöl
 0,50 dl Pofiber
 0,50 dl Kokosmjöl
 1 msk Fiberhusk
 1,50 deciliter Grädde
 Till formen, smör och kokosflingor
Citronfrosting
 100 g Philadelphiaost
 25 g Smör rumsvarmt
 0,50 dl Sukrin melis
 1-2 msk Citronsaft
 Zest från 1 citron

Instruktioner

Kakan
1

Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

2

Vispa äggen fluffigt ihop med sötning.

3

Tillsätt smöret och vispa en stund till.

4

Blanda ihop alla torra ingredienserna och blanda ihop med äggsmeten. (Kommer bli en tjockare smet.)

5

Bred ut smeten i en smord och ”bröad” rund form, ca 22-24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 25–27 minuter. Låt den svalna i formen.

Citronfrosting
6

Vispa ihop alla ingredienser och bred på den svalna kakan.
Dekorera med lingon och kokosflingor.

Davinas saffranskaka med citronfrosting.

Davinas saffranskaka med citronfrosting

Recept av: Davinas keto

•Healthy Body and Mind 🧘‍♀️ •Lchf/Keto/Glutenfree/Sugarfree baking & cooking!🥗🧁 • Workout •Recipe Wizard 😬 •👩‍⚕️♓️ 🇸🇪/🇬🇧 •Eat,Sing,Dance,Travel, 🔄

Visa alla recept från Davinas keto Hemsida https://www.instagram.com/davinasketo/
ANNONS

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida