Här har ni en kaka som är super enkel att göra och smakar väldigt lik den traditionella Silviakakan man har växt upp med. Denna innehåller inget socker och är också glutenfri. Istället för vetemjöl är det kokosmjöl som jag har använt och en springform på 24 cm. Testade att riva över lite 86% choklad på toppen funkade riktigt fint men vill man att kakan ska vara helt sockerfri kan man avstå från chokladen. Hoppas ni gillar den. Mer recept från mig hittar ni på min Instagram @davinasketo
Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.
Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.
Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.
Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.
När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.
Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.
Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.
Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.
Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.
När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.
Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.
Karin says:
Vad innebär 3 sötning i kakan? Matsked , tesked eller deciliter?
LCHF-arkivet says:
Matskedar skulle det vara..
Hade trillat bort, men är nu tillagt.
bums says:
Äggulan som ska vara i glasyren? Rörs den ner när smöret är smält?
Verkar som den punkten fallit bort från receptet
LCHF-arkivet says:
Ja, precis… den hade glömts bort men finns med i beskrivningen nu.
Sophie says:
En fråga, äggulan i glasyren. Det står inget om när och hur den ska vara med i receptet?
Marita ryberg says:
Ser riktigt mumsig ut😀
Jag kör strikt LCHF och hittar ingen näringsberäkning så behöver veta hur mycket kolhydrater det är i /100gr.
Finns det möjlighet att få det🤔
Tacka för alla fina recept
/ Marita
LCHF-arkivet says:
Du kan lägga in alla ingredienser på http://www.kostbevakningen.se så får du fram allt du vill veta, men om man äter strikt, så bör man överlag undvika allt vad bakverk och sötsaker heter. Blir ganska snabbt mycket kolhydrater.
Linnea says:
Vilken storlek på formen?
Carro says:
När jag vispat ihop allt till smeten så blir den grynig. Ska den bli det?
Henke says:
Den åkte i soppåsen efter en tugga, smakar bara ägg… 🤢
Ana Maria says:
Hej! Hur stor är formen? Rundform 25 cm i diameter Elder mindre?