Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.
0
Här har ni en kaka som är super enkel att göra och smakar väldigt lik den traditionella Silviakakan man har växt upp med. Denna innehåller inget socker och är också glutenfri. Istället för vetemjöl är det kokosmjöl som jag har använt och en springform på 24 cm. Testade att riva över lite 86% choklad på toppen funkade riktigt fint men vill man att kakan ska vara helt sockerfri kan man avstå från chokladen. Hoppas ni gillar den. Mer recept från mig hittar ni på min Instagram @davinasketo
Total tid: 20 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
Kakan
- 5 ägg
- 1,5 dl Kokosmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 1 Äggvita
- 1 dl Vatten
- 3 msk Sötning
Glasyr
- 100 g Smör
- 2-3 msk Sötning
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 1 dl Riven kokos
- 1 Äggula
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.
- Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.
- Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.
Glasyr
- Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.
- När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.
- Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!