Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

star iconstar iconstar iconstar empty iconstar empty icon 15 röster - Betygsätt

Här har ni en kaka som är super enkel att göra och smakar väldigt lik den traditionella Silviakakan man har växt upp med. Denna innehåller…

Läs mer 11 kommentarer Skriv ut
Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.
ANNONS
cooked_user_7725SkapareDavinas ketoFörberedelse5 minTillagning15 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Här har ni en kaka som är super enkel att göra och smakar väldigt lik den traditionella Silviakakan man har växt upp med. Denna innehåller inget socker och är också glutenfri. Istället för vetemjöl är det kokosmjöl som jag har använt och en springform på 24 cm. Testade att riva över lite 86% choklad på toppen funkade riktigt fint men vill man att kakan ska vara helt sockerfri kan man avstå från chokladen. Hoppas ni gillar den. Mer recept från mig hittar ni på min Instagram @davinasketo

 

Ingredienser

Mängd10 Portioner
Kakan
 5 Ägg
 1,50 deciliter Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggvita
 1 dl Vatten
 3 msk SötningSötströ funkar med
Glasyr
 100 g Smör
 2-3 msk SötningSötströ funkar med
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula

 

Gör så här:

1

Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.

2

Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.

3

Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.

4

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Glasyr
5

Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

6

När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

7

Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 3.3 / 5. Antal röster: 15

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

Kakan
 5 Ägg
 1,50 deciliter Kokosmjöl
 2 tsk Bakpulver
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggvita
 1 dl Vatten
 3 msk SötningSötströ funkar med
Glasyr
 100 g Smör
 2-3 msk SötningSötströ funkar med
 0,50 tsk Vaniljpulver
 1 Äggula

Instruktioner

1

Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och bröa springformen med lite kokosflingor.

2

Vispa ihop äggen, äggvitan och sötströ poröst, häll sedan i vattnet och rör runt.

3

Blanda kokosmjöl, bakpulver och vaniljpulver och häll i äggsmeten. Vispa ihop allt till en jämn smet.

4

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta ut efter 15 min och låt svalna.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Glasyr
5

Smält smöret på låg värme och blanda ner sötströ, smaka av för sötman. Häll i vaniljpulver och blanda runt. När smöret är smält stäng av värmen och blanda ner äggulan.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

6

När kakan har svalnat häll på smörblandningen och häll på kokosflingor. Ställ i kylen i ca 10 min. Ta ut några minuter innan servering.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

7

Jag rev över lite mörkchoklad över kakan, smakade väldigt gott. Men det kan man göra som man vill. Smaklig måltid.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.

Davinas Silviakaka, socker och glutenfri.
Profilbild för Davinas keto

Recept av: Davinas keto

•Healthy Body and Mind 🧘‍♀️ •Lchf/Keto/Glutenfree/Sugarfree baking & cooking!🥗🧁 • Workout •Recipe Wizard 😬 •👩‍⚕️♓️ 🇸🇪/🇬🇧 •Eat,Sing,Dance,Travel, 🔄

Visa alla recept från Davinas keto Hemsida https://www.instagram.com/davinasketo/

Kommentarer

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida