Degfri Västerbottenpaj

star iconstar iconstar iconstar iconstar half icon 30 röster - Betygsätt

Detta är en otroligt god, enkel och snabblagad Västerbottenpaj med få ingredienser och utan deg/botten! När den svalnat är den fast och enkel att skära…

Läs mer 4 kommentarer Skriv ut
Degfri Västerbottenpaj
cooked user 25Skapare@lchfchristineFörberedelse5 minTillagning30 minTotalt35 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Detta är en otroligt god, enkel och snabblagad Västerbottenpaj med få ingredienser och utan deg/botten! När den svalnat är den fast och enkel att skära upp. Den går alldeles utmärkt att värma upp i efterhand utan att den tappar formen eller blir svårhanterlig. Detta grundrecept kan dubbleras/halveras beroende på hur mycket du vill göra och hur stor form du vill använda. Jag har använt en vanlig springform. Det går även utmärkt att göra i muffinsformar! Glöm inte anpassa tiden i ugnen en aning😊👌🏻

Tips på tillbehör: Skagenröra, löjrom/smetana, kantarellstuvning, lax, dill osv🤗

Följ mig på www.Instagram.se/lchfchristine för ännu mer inspiration😊

Kategori

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 300 g Riven västerbottenost
 4 st Ägg
 2 deciliter Grädde

 

Gör så här:

1

Sätt ugnen på 200°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn

2

Klä in en form med ett bakplåtspapper så pajen inte fastnar. Om du använder en form med löstagbar botten hjäper pappret även till att täta så inte äggstanningen rinner emellan

3

Vispa ihop ägg, grädde och en gnutta salt & svartpeppar

4

Fördela osten i formen och häll på äggstanningen

5

Grädda i ca 20-30 min tills pajen fått riktigt fin gyllene färg

6

Ta ut och låt svalna

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 30

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 300 g Riven västerbottenost
 4 st Ägg
 2 deciliter Grädde

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°c vid varmluft. Något högre vid vanlig ugn

2

Klä in en form med ett bakplåtspapper så pajen inte fastnar. Om du använder en form med löstagbar botten hjäper pappret även till att täta så inte äggstanningen rinner emellan

3

Vispa ihop ägg, grädde och en gnutta salt & svartpeppar

4

Fördela osten i formen och häll på äggstanningen

5

Grädda i ca 20-30 min tills pajen fått riktigt fin gyllene färg

6

Ta ut och låt svalna

Degfri Västerbottenpaj
Profilbild för @lchfchristine

Recept av: Christine Lundin

”Den bästa LCHF är den som blir av” Det är tankesättet som hållit mig sockerfri och välmående (med undantag för graviditet) sedan 2017. Jag lagar enkel, snabb och god lchf-mat som passar in i en vardag fylld av allt en vardag är fylld av.

Visa alla recept från Christine Lundin Hemsida https://www.instagram.com/lchfchristine/

Kommentarer

  • Jättegod!
    Tog även i lite cayennepeppar. Serverades med rökt lax och grönsallad, kommer absolut att göra denna igen!

  • Profilbild för Stephan Erikström
    Stephan Erikström says:

    Mycket god, ser det som enskild paj eller bas där jag provat med diverse fyllningar direkt i innan den går in i ugnen, köttfärs, lax, grönsaker. Blir en grym matlåda eller mindre bitar som mellanmål.

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida