Det kanske förvånar dig att Deviled eggs har funnits ända sedan romartiden! Tiderna kanske har förändrats sedan dess, men dessa klassiska aptitretare är fortfarande en publikfavorit på fester och familjefester.
De smakar inte bara fantastiskt, utan är också ett enkelt sätt att få in lite extra protein i kosten utan att offra smaken.
Oavsett om du letar efter ett snabbt mellanmål eller vill imponera på dina vänner med något gott och oväntat på nästa knytkalas är deviled eggs det perfekta valet.
Innehållsförteckning
Vad är Deviled eggs/Djävulsägg och varför kallas de så?
Djävulska ägg. Det låter onekligen som något som man borde undvika till varje pris, eller hur? Men vad är egentligen djävulska ägg och varför kallas de så? Djävulska ägg är faktiskt en typ av förrätt som ofta serveras i Louisiana och andra delar av den amerikanska södern. De består av kokta ägg som har skalats, fyllts med kryddstark fyllning, och sedan friterats tills de är gyllenbruna och krispiga på utsidan.
Namnet "djävulska ägg" sägs komma från den starka smaken av kryddor, som kan göra dem lite "djävulska" för vissa smaklökar att ta. Men trots sitt namn är de flesta som vågar prova på dem överens om att de är oemotståndligt goda.
Så, dessa Deviled eggs är en variant som vuxit fram ur många olika varianter av goda ägg.
Deviled eggs ursprung genom historien
Deviled eggs, eller fyllda ägg, är en läckerhet som har funnits med oss i flera århundraden. Ursprungligen härstammar de från det antika Rom där de serverades som en förrätt. Idag är detta lilla tilltugg en populär del av många amerikanska kök. Vad som gör deviled eggs så speciella är att de är så mångsidiga - det finns nästan lika många sätt att göra dem som det finns kockar.
Oavsett om du föredrar dina ägg med senap, paprika, majonnäs eller något annat, är det ingen tvekan om att de är en liten munsbit som gör vilken middag som helst lite roligare och mer festlig.
Gör Djävulsägg - mitt klassiska grundrecept
Deviled eggs är en klassisk favorit på en fest eller picknick. De kan inte bara göras i förväg och förvaras i kylskåp i upp till två dagar, utan de är också otroligt enkla att göra.
Detta receptet på Djävulsägg är ett klassiskt grundrecept som är enkelt att tillaga och som passar perfekt till frukost eller brunch. Det är en av mina personliga favoriter eftersom det är så lätt att variera.
Om du har detta som en grund, så kan du sedan anpassa det efter olika årstider och tillfällen. Gör olika varianter till midsommar, jul och påsk. Utgå från mitt grundrecept nedan och hitta på goda smakkombinationer.
Ett tips är även att spana in videon här i receptet, där får du en hel del bra tips, bland annat på hur du kokar dina ägg på bästa sätt och skalar dom.
Lycka till!
Skala dina hårdkokta ägg.
Dela dom på mitten. Tänk på att torka av kniven mellan varje ägg för att få ett så fint snitt som möjligt.
Gröp försiktigt ur gulorna och lägg dom i en matberedare.
Om det är någon äggvita som går sönder, så kan du använda den i smeten med. Det är bara att mixa med den tillsammans med gulorna.
Mixa nu gulorna till en fin smet.
Tillsätt dijonsenap, vinäger, majonnäs, tabasco och lite salt och peppar efter smak.
Mixa tills du har en riktigt slät och fin smet.
Smaka av!
Häll upp smeten i en spritspåse och fyll nu dina ägghalvor med smeten.
Toppa med lite klippt/skuren gräslök och lite rökt paprikapulver.
Servera direkt!
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Skala dina hårdkokta ägg.
Dela dom på mitten. Tänk på att torka av kniven mellan varje ägg för att få ett så fint snitt som möjligt.
Gröp försiktigt ur gulorna och lägg dom i en matberedare.
Om det är någon äggvita som går sönder, så kan du använda den i smeten med. Det är bara att mixa med den tillsammans med gulorna.
Mixa nu gulorna till en fin smet.
Tillsätt dijonsenap, vinäger, majonnäs, tabasco och lite salt och peppar efter smak.
Mixa tills du har en riktigt slät och fin smet.
Smaka av!
Häll upp smeten i en spritspåse och fyll nu dina ägghalvor med smeten.
Toppa med lite klippt/skuren gräslök och lite rökt paprikapulver.
Servera direkt!