Deviled eggs

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

Det kanske förvånar dig att Deviled eggs har funnits ända sedan romartiden! Tiderna kanske har förändrats sedan dess, men dessa klassiska aptitretare är fortfarande en…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Deviled eggs | LCHF-arkivet
ANNONS
Profilbild för LCHF-arkivetSkapareLCHF-arkivetFörberedelse10 minTillagning10 minTotalt20 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

Det kanske förvånar dig att Deviled eggs har funnits ända sedan romartiden! Tiderna kanske har förändrats sedan dess, men dessa klassiska aptitretare är fortfarande en publikfavorit på fester och familjefester.
De smakar inte bara fantastiskt, utan är också ett enkelt sätt att få in lite extra protein i kosten utan att offra smaken.

Oavsett om du letar efter ett snabbt mellanmål eller vill imponera på dina vänner med något gott och oväntat på nästa knytkalas är deviled eggs det perfekta valet.

Innehållsförteckning

  1. Vad är Deviled eggs?
  2. En historisk tillbakablick
  3. Ett klassiskt grundrecept
  4. Ingredienser
  5. Instruktioner

Vad är Deviled eggs/Djävulsägg och varför kallas de så?

Djävulska ägg. Det låter onekligen som något som man borde undvika till varje pris, eller hur? Men vad är egentligen djävulska ägg och varför kallas de så? Djävulska ägg är faktiskt en typ av förrätt som ofta serveras i Louisiana och andra delar av den amerikanska södern. De består av kokta ägg som har skalats, fyllts med kryddstark fyllning, och sedan friterats tills de är gyllenbruna och krispiga på utsidan.

Deviled eggs | LCHF-arkivet

Namnet "djävulska ägg" sägs komma från den starka smaken av kryddor, som kan göra dem lite "djävulska" för vissa smaklökar att ta. Men trots sitt namn är de flesta som vågar prova på dem överens om att de är oemotståndligt goda.

Så, dessa Deviled eggs är en variant som vuxit fram ur många olika varianter av goda ägg.

Deviled eggs ursprung genom historien

Deviled eggs, eller fyllda ägg, är en läckerhet som har funnits med oss i flera århundraden. Ursprungligen härstammar de från det antika Rom där de serverades som en förrätt. Idag är detta lilla tilltugg en populär del av många amerikanska kök. Vad som gör deviled eggs så speciella är att de är så mångsidiga - det finns nästan lika många sätt att göra dem som det finns kockar.

Oavsett om du föredrar dina ägg med senap, paprika, majonnäs eller något annat, är det ingen tvekan om att de är en liten munsbit som gör vilken middag som helst lite roligare och mer festlig.

Gör Djävulsägg - mitt klassiska grundrecept

Deviled eggs är en klassisk favorit på en fest eller picknick. De kan inte bara göras i förväg och förvaras i kylskåp i upp till två dagar, utan de är också otroligt enkla att göra.

Detta receptet på Djävulsägg är ett klassiskt grundrecept som är enkelt att tillaga och som passar perfekt till frukost eller brunch. Det är en av mina personliga favoriter eftersom det är så lätt att variera.

Om du har detta som en grund, så kan du sedan anpassa det efter olika årstider och tillfällen. Gör olika varianter till midsommar, jul och påsk. Utgå från mitt grundrecept nedan och hitta på goda smakkombinationer.

Ett tips är även att spana in videon här i receptet, där får du en hel del bra tips, bland annat på hur du kokar dina ägg på bästa sätt och skalar dom.

Lycka till!

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 6 st ägg, stora
 4 msk majonnäs
 1 tsk dijonsenap
 Rökt paprikapulver, till garneringEller vanligt paprikapulver
 Några skvätt tabascoEller srirachasås
 Hackad gräslök, till garnering
 SaltEfter smak
 SvartpepparEfter smak

 

Gör så här:

1

Skala dina hårdkokta ägg.

2

Dela dom på mitten. Tänk på att torka av kniven mellan varje ägg för att få ett så fint snitt som möjligt.

Deviled eggs | LCHF-arkivet

3

Gröp försiktigt ur gulorna och lägg dom i en matberedare.

4

Om det är någon äggvita som går sönder, så kan du använda den i smeten med. Det är bara att mixa med den tillsammans med gulorna.

5

Mixa nu gulorna till en fin smet.

6

Tillsätt dijonsenap, vinäger, majonnäs, tabasco och lite salt och peppar efter smak.

7

Mixa tills du har en riktigt slät och fin smet.
Smaka av!

8

Häll upp smeten i en spritspåse och fyll nu dina ägghalvor med smeten.

9

Toppa med lite klippt/skuren gräslök och lite rökt paprikapulver.

10

Servera direkt!

Deviled eggs | LCHF-arkivet

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 6 st ägg, stora
 4 msk majonnäs
 1 tsk dijonsenap
 Rökt paprikapulver, till garneringEller vanligt paprikapulver
 Några skvätt tabascoEller srirachasås
 Hackad gräslök, till garnering
 SaltEfter smak
 SvartpepparEfter smak

Instruktioner

1

Skala dina hårdkokta ägg.

2

Dela dom på mitten. Tänk på att torka av kniven mellan varje ägg för att få ett så fint snitt som möjligt.

Deviled eggs | LCHF-arkivet

3

Gröp försiktigt ur gulorna och lägg dom i en matberedare.

4

Om det är någon äggvita som går sönder, så kan du använda den i smeten med. Det är bara att mixa med den tillsammans med gulorna.

5

Mixa nu gulorna till en fin smet.

6

Tillsätt dijonsenap, vinäger, majonnäs, tabasco och lite salt och peppar efter smak.

7

Mixa tills du har en riktigt slät och fin smet.
Smaka av!

8

Häll upp smeten i en spritspåse och fyll nu dina ägghalvor med smeten.

9

Toppa med lite klippt/skuren gräslök och lite rökt paprikapulver.

10

Servera direkt!

Deviled eggs | LCHF-arkivet

Deviled eggs
Profilbild för LCHF-arkivet

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida