Detta är en fantastiskt god laxpudding. Du kan använda rökt/gravad lax eller om du fått lax över efter middagen. Kan med fördel tillagas dagen före. Passar bra som bjudmat 😋.
Ta gärna nån grönsak eller en blandad sallad till och det skirade/brynta smöret är pricken över i. Väldigt gott.
Skala och skiva rättikan tunt.
Koka ca 10 min i lättsaltat vatten. Slå av i ett durkslag.
Häll ca 4 dl av grädden i kastrullen tillsammans med dillen och färskosten.
Fräs under tiden spenaten i smöret och ställ åt sidan.
Lägg hälften av rättikan I botten på en form ( och hälften av gräddblandningen) lägg på spenat och all lax och resten av rättikan.
Vispa äggen med resten av grädden och slå på det. Toppa eventuellt med lite riven ost om man vill.
Ställ i ugnen 175 grader ca 30-40 min, tills den fått fin färg och inte känns alltför lös.
Låt den gärna stå en stund så den hinner sätta sig.
Servera med skirat/brynt smör.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Skala och skiva rättikan tunt.
Koka ca 10 min i lättsaltat vatten. Slå av i ett durkslag.
Häll ca 4 dl av grädden i kastrullen tillsammans med dillen och färskosten.
Fräs under tiden spenaten i smöret och ställ åt sidan.
Lägg hälften av rättikan I botten på en form ( och hälften av gräddblandningen) lägg på spenat och all lax och resten av rättikan.
Vispa äggen med resten av grädden och slå på det. Toppa eventuellt med lite riven ost om man vill.
Ställ i ugnen 175 grader ca 30-40 min, tills den fått fin färg och inte känns alltför lös.
Låt den gärna stå en stund så den hinner sätta sig.
Servera med skirat/brynt smör.