Dianas Laxpudding LCHF-style

star iconstar iconstar iconstar iconstar icon 1 röster - Betygsätt

Detta är en fantastiskt god laxpudding. Du kan använda rökt/gravad lax eller om du fått lax över efter middagen. Kan med fördel tillagas dagen före.…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Dianas Laxpudding LCHF-style
ANNONS
Profilbild för Diana SSkapareDiana SFörberedelse30 minTillagning40 minTotalt1 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

Detta är en fantastiskt god laxpudding. Du kan använda rökt/gravad lax eller om du fått lax över efter middagen. Kan med fördel tillagas dagen före. Passar bra som bjudmat 😋.

Ta gärna nån grönsak eller en blandad sallad till och det skirade/brynta smöret är pricken över i. Väldigt gott.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 2 st Rättikor
 300 g Rökt lax eller annan lax
 200 g Bladspenat
 1 st Gul lök
 2 Klyftor Vitlök
 5 deciliter Vispgrädde
 2 msk Dill hackad
 25 g Smör
 2 st Ägg
 3 msk Färskost, typ philadelphia
 Eventuellt Riven ost
Serveras med
 Skirat eller brynt smör

 

Gör så här:

1

Skala och skiva rättikan tunt.

2

Koka ca 10 min i lättsaltat vatten. Slå av i ett durkslag.

3

Häll ca 4 dl av grädden i kastrullen tillsammans med dillen och färskosten.

4

Skiva löken och tillsätt rättika, gul lök och pressad vitlök i gräddblandningen. Salta och peppra. Låt småkoka ca 10-15 min.

5

Fräs under tiden spenaten i smöret och ställ åt sidan.

6

Lägg hälften av rättikan I botten på en form ( och hälften av gräddblandningen) lägg på spenat och all lax och resten av rättikan.

7

Vispa äggen med resten av grädden och slå på det. Toppa eventuellt med lite riven ost om man vill.

8

Ställ i ugnen 175 grader ca 30-40 min, tills den fått fin färg och inte känns alltför lös.
Låt den gärna stå en stund så den hinner sätta sig.
Servera med skirat/brynt smör.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Rättikor
 300 g Rökt lax eller annan lax
 200 g Bladspenat
 1 st Gul lök
 2 Klyftor Vitlök
 5 deciliter Vispgrädde
 2 msk Dill hackad
 25 g Smör
 2 st Ägg
 3 msk Färskost, typ philadelphia
 Eventuellt Riven ost
Serveras med
 Skirat eller brynt smör

Instruktioner

1

Skala och skiva rättikan tunt.

2

Koka ca 10 min i lättsaltat vatten. Slå av i ett durkslag.

3

Häll ca 4 dl av grädden i kastrullen tillsammans med dillen och färskosten.

4

Skiva löken och tillsätt rättika, gul lök och pressad vitlök i gräddblandningen. Salta och peppra. Låt småkoka ca 10-15 min.

5

Fräs under tiden spenaten i smöret och ställ åt sidan.

6

Lägg hälften av rättikan I botten på en form ( och hälften av gräddblandningen) lägg på spenat och all lax och resten av rättikan.

7

Vispa äggen med resten av grädden och slå på det. Toppa eventuellt med lite riven ost om man vill.

8

Ställ i ugnen 175 grader ca 30-40 min, tills den fått fin färg och inte känns alltför lös.
Låt den gärna stå en stund så den hinner sätta sig.
Servera med skirat/brynt smör.

Dianas Laxpudding LCHF-style

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida