Dianas Laxpudding LCHF-style
3
Detta är en fantastiskt god laxpudding. Du kan använda rökt/gravad lax eller om du fått lax över efter middagen. Kan med fördel tillagas dagen före. Passar bra som bjudmat 😋.
Ta gärna nån grönsak eller en blandad sallad till och det skirade/brynta smöret är pricken över i. Väldigt gott.
Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
Instruktioner
- Skala och skiva rättikan tunt.
- Koka ca 10 min i lättsaltat vatten. Slå av i ett durkslag.
- Häll ca 4 dl av grädden i kastrullen tillsammans med dillen och färskosten.
- Fräs under tiden spenaten i smöret och ställ åt sidan.
- Lägg hälften av rättikan I botten på en form ( och hälften av gräddblandningen) lägg på spenat och all lax och resten av rättikan.
- Ställ i ugnen 175 grader ca 30-40 min, tills den fått fin färg och inte känns alltför lös. Låt den gärna stå en stund så den hinner sätta sig. Servera med skirat/brynt smör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!