Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dianas Laxpudding LCHF-style

5 av 1 röst
Dianas Laxpudding LCHF-style

Detta är en fantastiskt god laxpudding. Du kan använda rökt/gravad lax eller om du fått lax över efter middagen. Kan med fördel tillagas dagen före. Passar bra som bjudmat 😋.

Ta gärna nån grönsak eller en blandad sallad till och det skirade/brynta smöret är pricken över i. Väldigt gott.

Total tid: 1 timme 10 minuter
Portioner: 1
Författare: Diana S

Ingredienser

Serveras med

  • Skirat eller brynt smör

Instruktioner

  • Skala och skiva rättikan tunt.
  • Koka ca 10 min i lättsaltat vatten. Slå av i ett durkslag.
  • Häll ca 4 dl av grädden i kastrullen tillsammans med dillen och färskosten.
  • Skiva löken och tillsätt rättika, gul lök och pressad vitlök i gräddblandningen. Salta och peppra. Låt småkoka ca 10-15 min.
  • Fräs under tiden spenaten i smöret och ställ åt sidan.
  • Lägg hälften av rättikan I botten på en form ( och hälften av gräddblandningen) lägg på spenat och all lax och resten av rättikan.
  • Vispa äggen med resten av grädden och slå på det. Toppa eventuellt med lite riven ost om man vill.
  • Ställ i ugnen 175 grader ca 30-40 min, tills den fått fin färg och inte känns alltför lös. Låt den gärna stå en stund så den hinner sätta sig. Servera med skirat/brynt smör.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg