Dill och lökbräserad gädda

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

DILL OCH LÖKBRÄSSERAD GÄDDA fick det bli häromdagen, fantastiskt gott jämfört med den gädda man fick när man var barn. Detta recept går utmärkt till…

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
DILL OCH LÖKBRÄSSERAD GÄDDA
ANNONS
ae1dbb090b6f397bb4741095785b163c?s=96&d=mm&r=gSkapareLasse

Beskrivning - Information

DILL OCH LÖKBRÄSSERAD GÄDDA fick det bli häromdagen, fantastiskt gott jämfört med den gädda man fick när man var barn. Detta recept går utmärkt till Abborre eller varför inte torsk eller liknande.

I receptet så används mjölk, vilket höjer mängden kolhydrater en hel del.

Vill du minska ner på mängden kolhydrater lite, så kan du kanske byta ut mjölken mot 2 dl vatten + 1 dl grädde extra.

Men, hela receptet ger dessa näringsvärdena:

naringsvarde gadda

ANNONS

Ingredienser

Mängd1 Portion
 800 g benfri gäddfilé
 4 msk smör till stekning
 2 deciliter finskuren gul lök
 2 deciliter Grädde
 3 deciliter mjölk
 1 dl hackad dill
 1 st citron
ANNONS

Gör så här:

1

Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.

2

Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.

3

Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.

4

Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.

5

Tillsätt sist finskuren dill, och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 800 g benfri gäddfilé
 4 msk smör till stekning
 2 deciliter finskuren gul lök
 2 deciliter Grädde
 3 deciliter mjölk
 1 dl hackad dill
 1 st citron

Instruktioner

1

Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.

2

Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.

3

Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.

4

Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.

5

Tillsätt sist finskuren dill, och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

Dill och lökbräserad gädda
ANNONS

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*Namn
*Email
Hemsida