Dill och lökbräserad gädda
Sparat av:
0
st
Innehåll
DILL OCH LÖKBRÄSSERAD GÄDDA fick det bli häromdagen, fantastiskt gott jämfört med den gädda man fick när man var barn. Detta recept går utmärkt till Abborre eller varför inte torsk eller liknande.
I receptet så används mjölk, vilket höjer mängden kolhydrater en hel del.
Vill du minska ner på mängden kolhydrater lite, så kan du kanske byta ut mjölken mot 2 dl vatten + 1 dl grädde extra.
Men, hela receptet ger dessa näringsvärdena:
Sparat av:
0
st
Instruktioner
- Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.
- Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.
- Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.
- Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!