Hoppa till innehåll

Dill och lökbräserad gädda

Inga röster än
Sparat av: st
Dill och lökbräserad gädda

DILL OCH LÖKBRÄSSERAD GÄDDA fick det bli häromdagen, fantastiskt gott jämfört med den gädda man fick när man var barn. Detta recept går utmärkt till Abborre eller varför inte torsk eller liknande.

I receptet så används mjölk, vilket höjer mängden kolhydrater en hel del.

Vill du minska ner på mängden kolhydrater lite, så kan du kanske byta ut mjölken mot 2 dl vatten + 1 dl grädde extra.

Men, hela receptet ger dessa näringsvärdena:

Dill och lökbräserad gädda | LCHF-arkivet
Inga röster än
Sparat av: st
Författare: Lasse

Ingredienser

Instruktioner

  • Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.
  • Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.
  • Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.
  • Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.
  • Tillsätt sist finskuren dill, och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg