DILL OCH LÖKBRÄSSERAD GÄDDA fick det bli häromdagen, fantastiskt gott jämfört med den gädda man fick när man var barn. Detta recept går utmärkt till Abborre eller varför inte torsk eller liknande.
I receptet så används mjölk, vilket höjer mängden kolhydrater en hel del.
Vill du minska ner på mängden kolhydrater lite, så kan du kanske byta ut mjölken mot 2 dl vatten + 1 dl grädde extra.
Men, hela receptet ger dessa näringsvärdena:
Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.
Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.
Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.
Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Instruktioner
Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.
Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.
Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.
Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.