En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.
Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.
Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).
Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.
Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.
Ät och njut...
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.
Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).
Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.
Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.
Ät och njut...