Hoppa till innehåll
Open navigation

Dillkött på älg med märgben

Inga röster än
Sparat av: st
Dillkött på älg med märgben
En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.
Inga röster än
Sparat av: st
Portioner: 6
Författare: Johan

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
  • Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
  • Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens. Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.Ät och njut…
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg