Dillkött på älg med märgben

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.

Läs mer 0 kommentarer
Dillkött på älg med märgben
c5b97e549bb28ea812d5c750fbdf5c86?s=96&d=mm&r=gSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning4 timTotalt4 tim 15 min

Beskrivning - Information

En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.

Kategori,

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 2 st Sågade märgben
 1 kg Älgkött
 2 st Gul lök
 3 st Morötter
 5 deciliter Creme fraiche
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 2 msk Ättika (efter smak)
 50 g Fryst dill (ett paket)
 1 msk Dillfrön
 1 st Buljongtärning (eller fond)

Gör så här:

1

Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.

2

Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.

Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).

Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.

Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.

3

Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.

Ät och njut...

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Sågade märgben
 1 kg Älgkött
 2 st Gul lök
 3 st Morötter
 5 deciliter Creme fraiche
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 2 msk Ättika (efter smak)
 50 g Fryst dill (ett paket)
 1 msk Dillfrön
 1 st Buljongtärning (eller fond)

Instruktioner

1

Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.

2

Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.

Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).

Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.

Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.

3

Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.

Ät och njut...

Dillkött på älg med märgben

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida