Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dillkött på älg med märgben

Inga röster än
Dillkött på älg med märgben

En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.

Total tid: 4 timmar 15 minuter
Portioner: 6
Författare: Johan

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
  • Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen. Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?). Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland. Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
  • Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens. Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts. Ät och njut…
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg