Beskrivning - Information
En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.
LCHF-arkivet TV: Klipp om mat & dryck
Ingredienser
Gör så här:
Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.
Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).
Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.
Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.
Ät och njut...
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.
Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).
Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.
Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.
Ät och njut...