Dillkött på älg med märgben

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Dillkött på älg med märgben
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse15 minTillagning4 timTotalt4 tim 15 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem & Hemköp ~

Beskrivning - Information

En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.

Kategori,

 

Ingredienser

Mängd6 Portioner
 2 st Sågade märgben
 1 kg Älgkött
 2 st Gul lök
 3 st Morötter
 5 deciliter Creme fraiche
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 50 g Fryst dill (ett paket)
 1 msk Dillfrön
 1 st Buljongtärning (eller fond)

 

Gör så här:

1

Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.

2

Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.

Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).

Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.

Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.

3

Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.

Ät och njut...

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 2 st Sågade märgben
 1 kg Älgkött
 2 st Gul lök
 3 st Morötter
 5 deciliter Creme fraiche
 2 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 50 g Fryst dill (ett paket)
 1 msk Dillfrön
 1 st Buljongtärning (eller fond)

Instruktioner

1

Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.

2

Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.

Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).

Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.

Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.

3

Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens.
Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.

Ät och njut...

Dillkött på älg med märgben

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida