Dillkött på älg med märgben
Sparat av:
0
st
En riktig husmansklassiker på älg med märgben som jag brukar göra emellanåt. Den sötas med några morötter istället för socker.
Sparat av:
0
st
Portioner: 6
Instruktioner
- Börja med att hacka allt. Medans du gör det så fräser du på märgbenen i en stekgryta.
- Lyft ur benen och fräs upp köttet och löken. Lägg sedan tillbaka benen.Tillsätt dillfrön, lagerblad och lite vatten (halvliter liter?).Koka sakta i minst två timmar. Brukar lägga hela grytan i ugnen på 150-175 grader över natten ibland.Mot slutet tar man upp märgbenen och gröper ur de (försök att inte äta upp det direkt). Hacka och lägg tillbaka i grytan.
- Tillsätt creme fraiche och låt koka sig till önskad konsistens. Smaka av med ättiksprit innan dillen tillsätts.Ät och njut…
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!