Hoppa till innehåll

Dillkött på älg

Inga röster än
Sparat av: st
Dillkött på älg

En husmansklassiker. Här med älgkött och märgben istället för kalvkött.

Inga röster än
Sparat av: st
Författare: Johan

Ingredienser

Instruktioner

  • Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.
  • Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.
  • Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg