Dillkött på älg

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En husmansklassiker. Här med älgkött och märgben istället för kalvkött.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Dillkött på älg
c5b97e549bb28ea812d5c750fbdf5c86?s=96&d=mm&r=gSkapareJohanFörberedelse10 minTillagning2 timTotalt2 tim 10 min

Beskrivning - Information

En husmansklassiker. Här med älgkött och märgben istället för kalvkött.

Kategori

Ingredienser

Mängd1 Portion
 1,50 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
 2 st Gul lök
 5 st Morötter
 5 deciliter Creame fraiche eller grädde
 12 msk Ättiksprit
 1 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 1 dl Fryst dill (eller färsk)
 2 st Sågande bitar märgben
 1 msk Dillfrön
 1 st Fond eller köttbuljongtärning

Gör så här:

1

Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.

2

Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.

3

Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.

Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
 2 st Gul lök
 5 st Morötter
 5 deciliter Creame fraiche eller grädde
 12 msk Ättiksprit
 1 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 1 dl Fryst dill (eller färsk)
 2 st Sågande bitar märgben
 1 msk Dillfrön
 1 st Fond eller köttbuljongtärning

Instruktioner

1

Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.

2

Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.

3

Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.

Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.

Dillkött på älg

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida