Dillkött på älg

star empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty iconstar empty icon röster - Betygsätt

En husmansklassiker. Här med älgkött och märgben istället för kalvkött.

Läs mer 0 kommentarer Skriv ut
Dillkött på älg
ANNONS
Profilbild för JohanSkapareJohanFörberedelse10 minTillagning2 timTotalt2 tim 10 min
~ Receptet innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem. ~

Beskrivning - Information

En husmansklassiker. Här med älgkött och märgben istället för kalvkött.

 

Ingredienser

Mängd1 Portion
 1,50 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
 2 st Gul lök
 5 st Morötter
 5 deciliter Creame fraiche eller grädde
 1 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 1 dl Fryst dill (eller färsk)
 2 st Sågande bitar märgben
 1 msk Dillfrön
 1 st Fond eller köttbuljongtärning

 

Gör så här:

1

Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.

2

Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.

3

Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.

Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.

Galleri

I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.

 

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

 

TweetSpara

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 1,50 kg Grytbitar av älg (eller högrev av ko)
 2 st Gul lök
 5 st Morötter
 5 deciliter Creame fraiche eller grädde
 1 st Lagerblad
 1 msk Hel vitpeppar
 1 dl Fryst dill (eller färsk)
 2 st Sågande bitar märgben
 1 msk Dillfrön
 1 st Fond eller köttbuljongtärning

Instruktioner

1

Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.

2

Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.

3

Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.

Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.

Dillkött på älg

Skriv ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida