Beskrivning - Information
En husmansklassiker. Här med älgkött och märgben istället för kalvkött.
Ingredienser
Gör så här:
Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.
Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.
Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.
Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.
Galleri
I galleriet så hittar du bilder från besökare som har lagat detta receptet och skickat in bilder på sina rätter. Till vissa recept finns det även en tillhörande video som du i så fall ser i galleriet.
Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.
Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!
Ingredienser
Instruktioner
Fräs upp köttet, märgbenen, löken och morötterna i smör. Häll vatten så det täcker samt alla kryddor utom dillen. Koka i ca 2 timmar under lock.
Gröp ur märgbenen och hacka ner det i grytan. Tillsätt creme fraiche och koka utan lock tills önskad konsistens. Den reder sig själv när den får koka en stund.
Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och ättikan.
Är gott att servera med ugnsrostade grönsaker.