Dubbel "äggmacka"

star iconstar iconstar iconstar iconstar empty icon 28 röster - Betygsätt

Mat som kräver extremt lite ansträngning men som ändå är lagad från grunden, den älskar jag verkligen. Den här dubbla "äggmackan" tar inte mer än…

Läs mer 1 kommentarer
Dubbel "äggmacka"
72efd48ce9d45167c3ffe95f334cc4c7?s=96&d=mm&r=gSkapareLCHF-arkivetFörberedelse5 minTillagning5 minTotalt10 min

Beskrivning - Information

Mat som kräver extremt lite ansträngning men som ändå är lagad från grunden, den älskar jag verkligen.
Den här dubbla "äggmackan" tar inte mer än några minuter att laga och mättar helt ok.
Variera det du har mellan äggen och även smaksättningen, det är bara din egen fantasi som sätter stopp.

Kategori,

Ingredienser

Mängd1 Portion
 3-4 skivor ost
 3-4 skivor skinka
 1 tomat
 1 vitlöksklyfta
 Smör till stekning

Gör så här:

1

Hacka vitlöken och fräs den i smöret.

2

Knäck i äggen och stek dem. Du kan välja att vändsteka eller ha rinnig gula beroende på vad du gillar.

3

Lägg skinka, ost och skivad tomat på ena ägget, krydda med lite salt och peppar samt oregano.

4

Vänd på det andra ägget ovanpå det andra och lägg ett lock över en liten stund så osten får smälta.

5

Servera som det är eller varför inte på en skiva av Sannas limpa.

Hur gott var det här receptet?

Har du lagat det här? Sätt då ett betyg på det genom att klicka på en av stjärnorna.

Snittbetyg 4.3 / 5. Antal röster: 28

Inga röster än. Bli den första att lägga ett omdöme!

Med tanke på att du tyckte om det här receptet...

Kanske du vill följa LCHF-arkivet på våra andra kanaler?

DelaTweetSparaDelaBigOven

Vissa recept kan innehålla affiliate-länkar. Det är länkar som ger LCHF-arkivet ersättning för varje såld produkt. Det är inget som kostar dig något extra, men LCHF-arkivet får en liten slant för varje köp.

Har du testat receptet? Då får du mer än gärna länka till det via din blogg/hemsida/instagram, tack!

Ingredienser

 3-4 skivor ost
 3-4 skivor skinka
 1 tomat
 1 vitlöksklyfta
 Smör till stekning

Instruktioner

1

Hacka vitlöken och fräs den i smöret.

2

Knäck i äggen och stek dem. Du kan välja att vändsteka eller ha rinnig gula beroende på vad du gillar.

3

Lägg skinka, ost och skivad tomat på ena ägget, krydda med lite salt och peppar samt oregano.

4

Vänd på det andra ägget ovanpå det andra och lägg ett lock över en liten stund så osten får smälta.

5

Servera som det är eller varför inte på en skiva av Sannas limpa.

Dubbel "äggmacka"

Recept av: LCHF-arkivet

Grundare av LCHF-arkivet. Brandman och före detta kock. Gift och pappa till två barn. Äter LCHF för att hålla min IBS i schack.

Visa alla recept från LCHF-arkivet Hemsida https://www.lchfarkivet.se/

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*Namn
*Email
Hemsida